Keanu Reeves: Η Γη είναι ένας πλανήτης φυλακή από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ποτέ

Ο Keanu Reeves, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ένας διάσημος αλλά και ιδιαίτερα χαρισματικός και δημοφιλής ηθοποιός με μεγάλη προσωπικότητα και έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο άτομο.

Δηλώνει μόνος και μοναχικός τύπος, ενώ παράλληλα είναι ένας θρύλος. Ειδικά μετά το Matrix, φαίνεται σαν έχει βγει μέσα από αυτό και όχι ο ίδιος να ενσάρκωσε έναν ρόλο.

Ο Keanu εμφανίζεται συχνά με θλιβερό και στοχαστικό πρόσωπο καθώς έχει δοκιμαστεί πολύ από την ζωή. Εκτός από το να είναι ένας μεγάλο ηθοποιός, είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο ένας άνθρωπος. Ως εκ τούτου έχει ζήσει πολλές χαρές και πολλούς πόνους.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, την απλότητά του, το ότι είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, κι επειδή δεν έχει πάρει το σταριλίκι καβάλα ή επ’ ώμου, βλέπει τα πράγματα με έναν δικό του τρόπο και εκφράζεται αναλόγως, όμως τα λόγια του αποπνέουν κάτι πιο βαθύ.

Κάποιες φορές φαίνεται να του αποδίδονται αρκετοί φιλοσοφικοί στοχασμοί που δεν είναι πάντα εύκολο να διασταυρωθούν ότι τους είπε ο ίδιος. Είναι όμως, αρκετά ενδιαφέροντες.

Μέσα από την ευαίσθητη πλευρά του διακρίνεται να φοβάται την κοινωνία στην οποία ζούμε, φοβάται, όπως πολλοί από εμάς, τις εποχές που εκτιμάμε ότι πρόκειται να ζήσουμε.

Δεν μπορείτε να τον κατηγορήσετε όταν μιλάει για τον πλανήτη της φυλακής, έτσι στο άσχετο, τη Γη μας την οποία κακομεταχειριζόμαστε τόσο πολύ. Μόλις διαβάσετε παρακάτω θα καταλάβετε γιατί.

Πρέπει όλοι να φροντίσουμε τη Γη μας, ακριβώς όπως φροντίζουμε το σπίτι μας. Η Γη είναι το σπίτι μας και θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φέρεται να λέει ο Keanu:

«Δεν θέλω να είμαι μέλος μιας κοινωνίας στην οποία ένας άντρας ντύνει μια γυναίκα με χυδαίο τρόπο απλά για να δείξει τι του ανήκει. Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο η έννοια της αξιοπρέπειας έχει χαθεί, σε μια κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι δίνουν υποσχέσεις που δεν γίνονται ποτέ πραγματικότητα.

Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι χαμένοι πιστεύουν ότι είναι επιτυχημένοι επειδή οδηγούν τα αυτοκίνητα του πατέρα τους ενώ οι περισσότεροι γονείς δεν διδάσκουν τα παιδιά τους να ζουν.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό δεν καταλαβαίνουν ποτέ τι θέλει ο Θεός από αυτούς. Η θρησκεία είναι μια καταστροφή που μπερδεύει τους ανθρώπους.

Σήμερα, η μετριοπάθεια θεωρείται μειονέκτημα και όχι αρετή. Η αληθινή αγάπη υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα η αγάπη εξαντλείται μόνο για τα χρήματα και τα αγαθά.

Οι άνθρωποι καταστρέφονται από υποθήκες και χρέη και ζουν τη ζωή τους με το φόβο μην χάσουν τα σπίτια τους ή τις περιουσίες τους. Είμαστε τρελοί και άγριοι άνθρωποι; Ναι, είμαστε, ειδικά όταν το 1% των ανθρώπων κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Είμαστε τρελοί και αδιάφοροι; Ναι, είμαστε όταν επενδύουμε περισσότερα χρήματα σε όπλα και άχρηστα πράγματα απ ‘ό, τι στην έρευνα για να θεραπεύσουμε ασθένειες ή να εκπαιδεύσουμε όλους τους ανθρώπους και να τους διδάξουμε να κάνουν κάτι παραγωγικό με τη ζωή τους.

Γίνεται πόλεμος στα ναρκωτικά; Έλα τώρα, σιγά! Η η CIA είναι ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μεξικανούς ή κολομβιανούς διακινητές ναρκωτικών, αλλά ο άρχοντας των κυρίων είναι η CIA και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών δεν φτάνει πουθενά.

Η φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης γύρω από το SpaceX έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη Γη και να πάνε στον Άρη, αλλά για τα παιδιά είναι απλώς ένα όνειρο, μια φρενίτιδα γύρω από ένα εξωτικό θέμα, τίποτα περισσότερο.

Ξυπνήστε, αγαπητή ανθρωπότητα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του πλανήτη μας και της κοινωνίας μας και να βρούμε λύσεις ως υπεύθυνοι άνθρωποι που ισχυριζόμαστε ότι είμαστε.

Όσον αφορά τη ρύπανση και την αλλαγή του κλίματος, πάντα θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη μεταφορά: η ανθρωπότητα είναι σαν ένας μεθυσμένος που έχει βάλει φωτιά στο σπίτι του με τον ίδιο και την οικογένειά τους κλειδωμένους μέσα». Κλειδωμένους στον πλανήτη φυλακή από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε ποτέ.

diadrastika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications