Επιστήμονες υποστηρίζουν τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού για την εξισορρόπηση του πλανήτη!

Oι επιστήμονες φαίνεται να ζητούν μια νέα «αντισυλληπτική επανάσταση» για να προστατεύσει τον πλανήτη Γη από το άγχος που προκαλείται από τη δραστηριότητα της ανθρώπινης φυλής και έτσι να διατηρήσει τους φυσικούς θησαυρούς της.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περίφημο New England Journal of Medicine υπογραμμίζει την ανάγκη για μια νέα «αντισυλληπτική επανάσταση» που μειώνει και σταθεροποιεί τον ανθρώπινο πληθυσμό σε όλο τον κόσμο, προστατεύει τον άνθρωπο από το άγχος που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα προκειμένου να διατηρεί τους φυσικούς θησαυρούς για τις επόμενες γενεές.

Η Deborah Anderson, Καθηγήτρια Μαιευτικής / Γυναικολογίας, Μικροβιολογίας και Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει την ανάγκη για μια άλλη «επανάσταση αντισύλληψης».

Κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στον εικοστό αιώνα, για να προσφέρει επιλογές σε πληθυσμούς που σήμερα δεν λαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες αντισύλληψης μπορεί να είναι η απάντηση σε αυτό το περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο αυξανόμενος πληθυσμός «βαραίνει» τον πλανήτη. Τα επικίνδυνα επίπεδα αερίων θερμοκηπίου που παράγονται από τον άνθρωπο προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη και διαταραχές του καιρού.

Η ταχεία εξάντληση των δασικών και ωκεάνιων πόρων καταστρέφει τους φυσικούς οικολογικούς τόπους και συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην αλλαγή του κλίματος. Καθώς ο πληθυσμός συνεχίζει να αναπτύσσεται, αυτές οι πιέσεις θα αυξηθούν και θα γίνουν πιο κρίσιμες.

Υπάρχουν σήμερα 7.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη και τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι ο ανθρώπινος πληθυσμός θα φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050 και πιθανότατα τα 11.2 δισεκατομμύρια μέχρι τα τέλη του αιώνα.

«Με περίπου το 40% των απρογραμμάτιστων εγκυμοσύνων, φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια άλλη αντισυλληπτική επανάσταση να προσφέρει επιλογές στους διάφορους πληθυσμούς που σήμερα δεν αντιμετωπίζουν την σύγχρονη αντισύλληψη», λέει η Άντερσον.

Επισημαίνει ότι ενώ η αντισυλληπτική επανάσταση του εικοστού αιώνα παρήγαγε αρκετές αποτελεσματικές μεθόδους που αναμορφώνουν την κοινωνία, υπάρχει ανάγκη για περισσότερες επιλογές.

«Αναδύονται νέες έννοιες αντισύλληψης που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κάλυψη του υπολειπόμενου χάσματος, συμπεριλαμβανομένης της ανδρικής αντισύλληψης που εξετάζεται σε κλινικές δοκιμές».

«Επιπλέον, υπάρχει μια νέα προσέγγιση που ονομάζεται Τεχνολογία Πρόληψης Πολλαπλών Χρήσεων (MPT), η οποία προσφέρει διπλή προστασία από την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις εξαιρετικά διαδεδομένες σ@ξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως ο HIV1,

Η Αντερσον πιστεύει ότι η κατάλληλη ηγεσία και η εισροή κεφαλαίων θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την αντισυλληπτική έρευνα, την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες.

«Η επένδυση αυτή θα αντισταθμιστεί γρήγορα με εξοικονόμηση ιατρικής περίθαλψης και άλλες δαπάνες που οφείλονται στη ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δαπανώνται σήμερα συνολικά 240.000 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και αναμένεται να αυξηθούν σε 350.000 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη δεκαετία αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα».

Η επιστημονική μελέτη δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications