Επιτυχής φαίνεται πως ήταν η δεύτερη φάση της αποστολής του διαστημικού οχήματος Chandrayaan-2 της Ινδίας, που κατάφερε να εισέλθει σε σεληνιακή τροχιά.

Μόλις 1.738 δευτερόλεπτα χρειάστηκε το ινδικό διαστημικό όχημα Chandrayaan-2 για να εισέλθει επιτυχώς στην τροχιά της σελήνης.

«Μετά από αυτό, θα γίνει μια σειρά κινήσεων του διαστημικού οχήματος Chandrayaan-2 για να μπορέσει να εισέλθει στην τελική τροχιά που περνάει πάνω από τους σεληνιακούς πόλους σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από την επιφάνεια της Σελήνης», δήλωσε ο ινδικός οργανισμός ISRO.

Το σεληνιακό όχημα θα διαχωριστεί στη συνέχεια από το όχημα τροχιάς και θα μπει σε νέα τροχιά γύρω από τη σελήνη μέχρι τελικά να προσγειωθεί στην πολική περιοχή της Σελήνης στις 7 Σεπτεμβρίου.

Θα είναι η πρώτη διαστημική αποστολή που θα επιχειρήσει μια «μαλακή» προσγείωση σε μια ψηλή πεδιάδα μεταξύ δύο κρατήρων.

Ο ινδικός οργανισμός ISRO δήλωσε ακόμη πως η κατάσταση στου διαστημικού οχήματος βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ο σεληνιακός Νότιος Πόλος είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων, επειδή η συγκεκριμένη περιοχή παραμένει ακόμη ανεξερεύνητη και είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Βόρειο Πόλο.

Η πιθανότητα ύπαρξης νερού είναι πολύ υψηλότερη και οι κρατήρες θα μπορούσαν να περιέχουν ένα «αρχείο» απολιθωμάτων του πρώιμου Ηλιακού Συστήματος.

Η πρώτη σεληνιακή αποστολή της Ινδίας το 2008 είχε εντοπίσει ίχνη νερού στη Σελήνη.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications