«Εκλεισε» η αγορά των δύο φρεγατών Belh@rra από την Γαλλία

«Εκλεισε» η αγορά των δύο φρεγατών Belh@rra από την Γαλλία – Θα φέρουν και SCALP Naval

O Laurent Mourre, αντιπροέδρου πωλήσεων της Naval Group, για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, στο Naval News, αποκάλυψε ότι ο γαλλικός κολοσσός, όχι απλώς έλαβε το LoI (επιστολή πρόθεσης αγοράς) της Ελλάδας για την αγοράς δύο φρεγατών Belh@rra, αλλά η σύμβαση είναι ήδη υπό κατάρτιση και θα το κυριότερα σημεία της είναι δύο:

Το ένα πολιτικό και το άλλο οικονομικό: Σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος, όλα τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν ότι η συμφωνία θα είναι διακρατική.

Δεύτερον, οι Γάλλοι θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών πριν από 10 ολόκληρα χρόνια για την προμήθεια φρεγατών FREMM (ένα πολύ καταλληλότερο πλοίο για το Πολεμικό Ναυτικό σε ότι αφορά επιχειρήσεις Ανατολικά της Ρόδου και της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας). Και άρα καλύπτεται νομικά η προμήθεια από όλες τις αποφάσεις των ΚΥΣΕΑ από το 2009 και μετά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας pronews.gr, σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος η νέα γαλλική πρόταση προς την Ελλάδα, προβλέπει την ένταξή της χώρας μας στο πρόγραμμα FTI [Fregate de Taille Intermediaire], του γαλλικού Ναυτικού (Marine Nationale), έτσι ώστε το πρώτο πλοίο που θα αποδώσει το πρόγραμμα να ενταχθεί αμέσως στο ελληνικό ΠΝ.

To κόστος θα ανέλθει σε 2 δισ. ευρώ περίπου. αλλά σε επόμενες παραγγελίες (το ΠΝ έχει ανάγκη να αντικαταστήσει μέχρι το 2030, δέκα φρεγάτες) θα μειωθεί κατά 20% περίπου.

Κατ’αυτό τον τρόπο θα συναφθεί μια συμφωνία χαμηλότοκης χρηματοδότησης με σκοπό την ναυπήγηση δύο ελληνικών μονάδων σε πρώτη φάση, χωρίς πρόσθετο κόστος ανάπτυξης. σε σχέση με το πρόγραμμα του γαλλικού Ναυτικού.

Τα ελληνικά σκάφη θα διαφέρουν από τα γαλλικά ως προς το ότι θα φέρουν πυραύλους οριζόντιας πλεύσης, μακρού πλήγματος (ακτίνα δράσης 1000 χλμ._ SCLP Naval ή πλέον NCM (Naval Cruise Missiles).

Πέρα από τους 16 κατακόρυφους εκτοξευτές SYLVER A50 για ισάριθμους ASTER 30, τα ελληνικά σκάφη θα εξοπλιστούν και με οκτώ κατακόρυφους εκτοξευτές A70 για πυραύλους NCM.

Κατά τη γαλλική πρόταση, η πρώτη ελληνική Belh@rra θα αρχίσει να ναυπηγείται αμέσως μετά την πρώτη που θα παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση θα περιλαμβάνονται και τα όπλα της MBDA που θα φέρουν οι ελληνικές Belharra. Οι οποίες επειδή θα είναι μονάδες πολλαπλών ρόλων, θα εξοπλιστούν και με τους Naval Cruise Missiles, αποκτώντας έτσι και δυνατότητα στρατηγικής κρούσης, καθώς και μερικές άλλες μικροαλλαγές (αντιπυραυλικά συστήματα, πυροβόλα των 20 χλστ. κλπ).

Όλα τα άλλα συστήματα θα είναι ακριβώς ίδια με αυτά των Belh@rra του γαλλικού Ναυτικού (πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας MM-40 Exocet Block III, πυροβόλο 76 χλστ. κλπ).

Βάσει του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος η πρώτη μονάδα θα παραδοθεί το 2023 και στο ΠΝ η δεύτερη θα αποδοθεί το 2025. Το μήκος της Belharra φτάνει τα 122 μέτρα και το εκτόπισμα τους 4.400 τόνους.

Post A Comment:

1 comment

Theodore Larείπε...

PLANET IN PERIL
Η ωριμότητα του Mid Atlantic Ridge είναι πλήρης.
Ό φλοιός τής γής καί ὴ Λιθοσφαίρα είναι άδύνατον νά κρατήσουν στήν έπιφάνεια τό Mid Atlantis Ridge λόγω πυκνὸτητος.
Το άνδεσιτικό μάγμα από το οποίο είναι κατασκευασμένο τό ΜΑR είναι βαρύτερο, πολύ πυκνότερο από τόν φλοιό καί τήν Λιθοσφαίρα καί σέ πλήρη ώριμότητα.
Ή ώριμότης είναι τό βάρος του τό οποίον τό καθιστὰ ὰνίκανο νά ὲπεκταθὴ, καί άναγκάζει τό κύριο σώμα (Ridge) στη δημιουργία νησιών όπως η Ισλανδία, το Surtsey, Αζόρες, Ανάληψη, Αγία Ελένη, Τριστάν ντα Κούνγκα και αμέτρητα riffs, αὺξάνοντας ύπερβολικά τό κεντρικό του βάρους, συντέλοντας σέ κατὰθλιψη.
Άποτελέσματα των άνωτέρω είναι το SETBACK του Mid Atlantic Ridge, αρχικά αργά, αλλά αυξάνουσα βίαια προοδευτικά.
Η αλλαγή της κατεύθυνσης των πλακών της Νότιας Αμερικής προς την Ανατολή ὰπό τήν Δύση, μαζί με την Nazka πλάκα σέ άνατολική μειωμένη πορεία δεσμεύμὲνη από την ασπίδα των Άνδεων καί τής Coco πλάκας αύξανόμενη ταχύτης Α/Β/Α είναι ένδειξη μεγάλων και μόνιμων καταστροφικών αλλαγών στο εγγύς μέλλον.
Ή Coco's πλάκα αναγκάζει τη νότια άκρη της βόρειας αμερικανικής πλάκας σε άνατολική πορεία, ακριβώς πάνω από τα χαρακώματα (trenches)) του Πουέρτο Ρίκο και αυτό είναι κρίσιμο.
Η πλάκα της Βόρειας Αμερικής δεν μπορεί νά άκολουθήση Ανατολική πορεία, αποτέλεσμα της μεγάλης επέκτασης του Mid Atlantic Ridge σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, αναγκάζόμενη να δημιουργήσει τις σημερινές καταστροφικές αλλαγές στην Αλάσκα, τον Καναδά, τη Γροιλανδία και τη Σιβηρία, προκαλώντας πυρκαγιές, ξηρά γή, μέ άποτέλεσμα τήν δημιουργία νέας καλντέρας και κοιλοτήτων στη νέα της διαδρομή.
Με ένα συντηρητικό υπολογισμό υπάρχουν 6 εκατομμύρια Mi3 A.Magma στο MAR.
Aί δημιουργηθείσαι άνωμαλίαι είς τού San Andreas Fault, ή νέα ύπερβολική sub ηφαιστειακή δραστηριότητα στὸ galapagos rift, οί ξηρασίες καί πυρκαγιές
Ο λόγος των ανωμαλιών που σημειώθηκαν στό San Andreas fault, η νέα υπερβολική δραστηριότητα στο Galapagos Rift, οι πυρκαγιές καί οί σοβαρές άρνητικές άλλαγές πού συμβαίνουν στήν πλάκα τού Ειρηνικού είναι άποτέλεσμα τής έλξης τού MAR ή οποία σταθερά καί βαθμιαία αύξάνεται.
Η NASA εξετάζει καί μελετά το λάθος μέρος, όταν συμβαίνει κάτι πολύπλοκο πρέπει νά κάνουμε εντατικές εξετάσεις για να έντοπίσουμε την αιτία.
Ζούμε το τέλος της Γεωφυσικής αλλαγής που ξεκίνησε πριν από 46 εκατομμύρια χρόνια και το πρόβλημα είναι ότι μολυνθήκατε ως αποτέλεσμα της Μεταβολής, της Απληστίας σας και της Κλιματικής Αλλαγής που ξεκίνησε με τὸ (θερμικό μέγιστο) και σας μεταμόρφωσε.
Αυτό δεν είναι δικό σας λάθος, είναι συνέπεια της μεγάλης απόσπασης που προκάλεσε τις αλλαγές και έκανε τον πλανήτη μας όπως είναι σήμερα.
Προσφέρω βασική λύση διά τήν άποφυγή τού στιγμιαίου διαλύματος (ex-solution) και ηλεκτρική-ηλεκτρονική άνεξαρτησία, βασική προυπόθεσι προκειμένου να μειωθούν τα θύματα και να επιβιώσουν οί εναπομείνοντες εάν κάνουμε τα πράγματα σωστά.
Δημοσιεύω τήν Γεννήτρια μου στη ιστοσελίδα μου ως δημόσιο τομέα, ὰλλα μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς τήν δική σας γεννήτρια η νά προμηθευθείται ύπάρχουσες.
Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις αρνητικές αλλαγές που θα ύποστούμε, αλλά μπορούμε να επιβιώσουμε εάν κρατήσουμε τον πλανήτη μας άκέραιο, διατηρὼντας τό μάγμα ὲκεί πού ὰνήκει, στό κέντρο.
Ζητώ τήν ύπογραφή σας σέ σχετική αὶτησι στόν Ο.Η.Ε. διὰ παροχή βοηθείας σέ κράτη μέλη γιὰ αύτόν τό σκοπό.

Planet in Peril
Τ.Λ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications