Η ανθρώπινη ψυχή τελικά ζυγίζει 21 γραμμάρια?

Πιθανώς να έχετε επανειλημμένα ακούσει ότι το βάρος της ψυχής είναι γνωστό και ότι ζυγίζει 21 γραμμάρια. Στην πραγματικότητα, τόσο η επίσημη ιατρική όσο και η βιολογία δεν το αναγνωρίζουν/αποκρύπτουν, αυτό το στοιχείο προέρχεται από τα πειράματα του Duncan McDougall που διεξήχθησαν πριν από περισσότερα από εκατό χρόνια, όπως οι περισσότερες εφευρέσεις .

Ο Duncan McDougall ήταν Αμερικανός γιατρός και βιολόγος και κάποια στιγμή άρχισε να αναρωτιέται ότι αν η ψυχή υπάρχει και βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα, πόσο θα ζυγίζει; ίσως ζυγίζει λίγο η πολύ; η μήπως καθόλου;

Ο McDougall αποφάσισε να βρει την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Στην κλινική του στο Dorchester,έβαλε ένα ειδικό κρεβάτι που μετρούσε το βάρος, ακόμα και ελάχιστα γραμμάρια, και τις παραμικρές διακυμάνσεις στο βάρος του ασθενούς

Στη συνέχεια, οι μελλοθάνατοι ασθενείς τοποθετήθηκαν διαδοχικά σε αυτό το κρεβάτι, οι περισσότεροι από αυτούς υπέφεραν από ασθένειες στις οποίες πέθαναν ήσυχα και χωρίς κινήσεις, που χρειάζονταν για να γίνουν σωστές μετρήσεις.

Όταν κάθε ένας από αυτούς τοποθετήθηκε στο κρεβάτι, οι κλίμακες του βάρους τοποθετήθηκαν στο 0, και όταν πέθανε ο ασθενής, σημειώθηκε αλλαγή το βάρος του είχε αλλάξει.

Υπήρχαν συνολικά έξι ασθενείς, 5 από τους οποίους ήταν άνδρες και 1 γυναίκα. Μετά το θάνατο του πρώτου ασθενούς, ο γιατρός παρατήρησε με έκπληξη πώς άλλαξαν οι ενδείξεις των κλιμάκων μπροστά στα μάτια του.

"Τη στιγμή που πέθανε ο ασθενής, το βέλος μετατοπίστηκε και παρέμεινε στο ίδιο σημείο αμετάβλητο. Η διαφορά ήταν τρία τέταρτα της ουγκιάς (21 γραμμάρια)", ανέφερε ο McDougall.

Όταν πέθανε ο δεύτερος ασθενής, οι ενδείξεις έδειξαν επίσης αλλαγή στο βάρος, αν και με ελάχιστο διαφορετικό μέγεθος, και έτσι έγινε με όλους. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι τα 21 γραμμάρια ηταν η μέση τιμή καθε φορα που πέθανε ο ένας ασθενής.

Κανείς δεν κατάφερε ποτέ να ζυγίσει την ανθρώπινη ψυχή!
Σύντομα οι αμερικανικές και οι παγκόσμιες εφημερίδες ήταν γεμάτες με εντυπωσιακές επικεφαλίδες. Λίγο αργότερα, εμπνευσμένοι από το πείραμα McDougall, πέντε ακόμη γιατροί ανέλαβαν να κάνουν ίδια πειράματα. Κάποια στοιχεία συνέπεσαν και ηταν τα ίδια 21 γραμμάρια, κάποιοι άλλοι είπαν ήταν λίγο διαφορετικά τα αποτελέσματα.

Όλοι αυτοί οι ασθενείς έχασαν λίγα γραμμάρια αναμφίβολα. Οι γιατροί έλαβαν υπόψιν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του όγκου του αέρα στους πνεύμονες, αλλά αυτά τα 21 γραμμάρια παρέμεναν ένα μυστήριο.

Ο McDougall δεν πίστευε ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να οφείλονται σε λάθος στον εξοπλισμό. Μετά το πείραμα με ανθρώπους, ο ίδιος άρχισε να ζυγίζει τα σκυλιά, και παράδοξος δεν έδειξαν καμία αλλαγή στο βάρος όταν πεθάναν.

Ο McDougall κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψυχή είναι μόνο στον άνθρωπο. Το 1917, ένας δάσκαλος φυσικής στο Λος Άντζελες με το όνομα Tvainin διεξήγαγε το ίδιο πείραμα σε ποντίκια και επίσης δεν είδε απώλεια βάρους μετά το θάνατο.

Σήμερα, κανείς δεν αναλαμβάνει τέτοιου είδους πειράματα, θεωρείται εξαιρετικά ανήθικο(!)
Επιπλέον, προσπαθούν να μην το αναφέρουν καθόλου η και να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο των πειραμάτων . Ανεπίσημα, λένε ότι ο McDougall έκανε λάθος επειδή έκανε το πείραμα σε πολύ λίγους ανθρώπους και με κακό εξοπλισμό και ότι τα 21 γραμμάρια δεν ήταν το βάρος της ψυχής αλλά η απώλεια διαφόρων σωματικών υγρών. Γιατί αυτό δεν συνέβη και στα σκύλων και στα ποντικά, δεν εξηγούν.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications