Μηχανή εσωτερικής καύσης η εφεύρεση που άλλαξε το κόσμο

Ο πρώτος πρακτικός κινητήρας εσωτερικής καύσης με βάση την εμπειρία της παραγωγής ατμομηχανών. Ο κινητήρας είχε έναν οριζόντιο κύλινδρο και χρησιμοποιήθηκαν βαλβίδες για το μίγμα αέρα-καύσιμου, και ήταν διπλής ενέργειας, ενώ το μίγμα τροφοδοτείται στον κύλινδρο εναλλάξ σε κάθε άκρο του εμβόλου. Μόλις βρίσκεται στον κύλινδρο αναφλέγεται με ηλεκτρικούς σπινθήρες που παράγονται στα μπουζί με ένα πηνίο και μια μπαταρία. Αυτό το σύστημα ανάφλεξης ειναι ο πρωτόγονος πρόγονος της σύγχρονης ηλεκτρικής ανάφλεξης, αλλα ήταν αναξιόπιστος.

Ο Νικολάους Όττο (Nicolaus August Ottο, Χόλτσχάουζεν - Νάσαου, 10 Ιουνίου 1832 - Κολωνία, 26 Ιανουαρίου 1891) ήταν Γερμανός εφευρέτης της μηχανής εσωτερικής καύσεως, της πρώτης μηχανής στην οποία η καύση των καύσιμων γινόταν στο θάλαμο των εμβόλων.

Ο Καρλ Φρήντριχ Μπεντς (Karl Friedrich Benz, 25 Νοεμβρίου 1844 - 4 Απριλίου 1929) Γερμανός μηχανικός και εφευρέτης. Είναι ιδιαίτερα γνωστός ως αυτός που σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αυτοκίνητο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Siegfried Marcus στην Αυστρία το 1864 κατάφερε να δημιουργήσει έναν κινητήρα που χρησιμοποιεί βενζίνη ως καύσιμο. Ο πρώτος κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι η βασική αρχή για τους σύγχρονους κινητήρες αυτοκινήτων.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΥΠΟΥ V
Ο πρώτος κινητήρας τύπου V επινοήθηκε από τους Gottlieb Daimler και Wilhelm Maybach το 1888.
V4 - Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Lancia από το 1922 έως το 1960.
Δύο εντελώς διαφορετικοί κινητήρες παρήχθησαν από τη Ford Ευρώπης: ήταν ο κινητήρας V4 που χρησιμοποιήθηκε στο Ford Essεx και ο δεύτερος κινητήρας V4 του γερμανικού Ford Taunus.
V6 Ο πρώτος V6 ηταν επίσης από τη Lancia στην Lancia Lambda του 1924 και αργότερα το 1950 με στην Lancia Aurelia.

V8- Ο Γάλλος Leon Levavasseur ήταν ο εφευρέτης το 1902 όταν έβγαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πρώτο κινητήρα V-8 που ονομάστηκε Antoinette.Ο V8 από τότε έχει καταστεί η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μηχανή εσωτερικής καύσης για αυτοκίνητα αλλα και για εκτεταμένη χρήση σε βάρκες και αεροσκάφη.Η Rolls Royce έβαλε μηχανή V8 σε μια Rolls-Royce Legalimit . Αλλά η Cadillac ήταν ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δημιούργησε μαζικά κινητήρες V8. Η εταιρεία έχει παραγάγει οκτώ γενιές κινητών V8 από το 1914.

V10- Η διαμόρφωση V10 δεν είναι ισορροπημένη σχεδίαση όπως η V12 λόγο πολλών κραδασμών . Μπορεί να λειτουργήσει μονο αντίβαρα στο στροφαλοφόρο άξονα.
V12 - Ο πρώτος κινητήρας V12 χρησιμοποιήθηκε το 1912 στο "Double Six" της Packard, αλλά πριν τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο ο κινητήρας χρησιμοποιήθηκε σε πολλά πολυτελή αυτοκίνητα: Cadillac, Packard, Lincoln, Franklin, Rolls-Royce και Hispano-Suiza.

Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, επικράτησε ο κινητήρας V8. Τα ιταλικά σπορ αυτοκίνητα από τους κατασκευαστές όπως οι Ferrari και Lamborghini χρησιμοποίησαν ξανά το V 12 σχεδόν αποκλειστικά για τα οχήματα με υψηλότερες επιδόσεις, ενώ η Jaguar ανέπτυξε ένα V12 που τέθηκε σε παραγωγή το 1971 και διήρκεσε μέχρι το 1997.

Σχετικό βίντεο από τον Emmanouil Tatouri:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications