Σάλος έχει προκληθεί ΜΟΝΟ στους απανταχού συμμορίτες από δηλώσεις που έχει κάνει το 2018 η νέα υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και αναφέρεται σε «ψυχική νόσο» όσων «αγιοποιούν τον αντιδικτατορικό αγώνα».
Η Δόμνα Μηχαηλίδου την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, με αφορμή συζήτηση για το βιβλίο των Σταύρου Τσακυράκη και Απόστολο Δοξιάδη, «Από που κι ως που όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;», συμμετείχε στο πάνελ μαζί με τον δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη.
Η ιδιότητα που είχε τότε ήταν «επισκέπτρια λέκτορας του Κέιμπριτζ».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η νέα υφυπουργός εργασίας υποστήριξε ότι:
«Έχουμε μία αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα.
»Άρα έχουμε μία σχέση η οποία καταρρίπτει τις διαστάσεις που τις ανήκουν, αυτή της αντίστασης, και παίρνει διαστάσεις υπερβολής, όπως αυτή ενός αγαπημένου προσώπου.
»Το δεύτερο κομμάτι της πρότασης το οποίο με ανησυχεί και με προβληματίζει από προσωπική εμπειρία:
»Έχει σχέση με τη μετατροπή σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία πολύ φοβάμαι πως είναι μία μετατροπή σε μία συλλογική ψυχική νόσο».
Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τα λεγόμενά της συνέχισε:
«Μία συλλογική ψυχική νόσο διότι έχει δημιουργηθεί αυτό το συλλογικό αφήγημα, μέσα από τη συλλογική μνήμη, αυτής της ιστορικότητας. »Ακούω συνέχεια «ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς», «ιστορικός αγώνας» και αναρωτιέμαι για ποια ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την ιστορία;
»Την έγραψαν αυτοί που η απώλεια του αισθήματος της δικτατορίας είναι αντίστοιχο με την απώλεια ενός ανθρώπου;», για να καταλήξει:
«Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη».
0 comments
Δημοσίευση σχολίου