Οι αξιωματούχοι της πόλης στη Φιλαδέλφεια δέχονται επίθεση για την αυξανόμενη χρήση ενός ακουστικού αποτρεπτικού μέσου – που περιγράφεται από έναν τοπικό σύμβουλο ως «ηχητικό όπλο» – για να κρατήσει τα παιδιά και τους νέους ενήλικες της πόλης μακριά από ορισμένες περιοχές αναψυχής τη νύχτα

Όπως αναφέρει το Forbes, το Mosquito (κουνούπι), που εφευρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2005, είναι προϊόν βορειοαμερικανικής εταιρείας με έδρα στον Καναδά, και περιγράφεται ως “μικρό ηχείο που παράγει ήχο υψηλής συχνότητας παρόμοιο με το βόμβο του εντόμου – αυτή η υψηλή συχνότητα μπορεί να ακουστεί από τους νέους ηλικίας 13 έως 25 ετών” και φθάνει μέχρι τα 130 μέτρα, ανάλογα με την καθορισμένη ένταση.

Η ακοή επιδεινώνεται με την ηλικία, και έτσι οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να ακούσουν τον υψηλό (17,5 έως 18,5 kilohertz) ήχο που εκπέμπουν οι συσκευές των 5.000 δολαρίων, τις οποίες η Φιλαδέλφεια αναπτύσσει από το 2014 και τώρα βρίσκονται σε 31 τοποθεσίες για να «αποτρέψει την καταστροφή και τον βανδαλισμό».

Ο Micahel Gibson, διευθύνων σύμβουλος του διανομέα Moving Sound Technologies, δήλωσε στο NPR ότι «η πρόθεση ήταν απλώς να μετακινηθούν, χωρίς σύγκρουση, οι νέοι από μια περιοχή όπου δεν θα έπρεπε να βρίσκονται και αυτό θα αποτρέψει τον βανδαλισμό. ”

Οι αξιωματούχοι της πόλης εκτιμούν ότι η τεχνολογία είναι ασφαλής, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια στο εξωτερικό.

Ένας ρυθμιστής υγείας στην Γερμανία ανέφερε ότι αν και ο κίνδυνος για τους εφήβους είναι “σχετικά χαμηλός”, για τα μικρότερα παιδιά υπάρχει κίνδυνος από μακρά έκθεση, εφόσον οι ενήλικες δεν ακούν για να απομακρύνονται.

“Ακολουθεί η εμφάνιση ζάλης, κεφαλαλγίας, ναυτίας και βλάβης”.

Είπατε κάτι; Ο εφιάλτης δεν είναι προ πυλών, τις έχει ήδη περάσει…!

από igata

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications