Ο 16χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το φίδι, πιθανότατα οχιά, πετάχτηκε ξαφνικά και του επιτέθηκε...

Το περιστατικό σημειώθηκε σε χωράφι της Κωπαϊδας όπου ο 16χρονος μετανάστης και 5 ακόμη ομοεθνής του, εκτελούσαν αγροτικές εργασίες.

Το φίδι, πιθανότατα οχιά, δάγκωσε τον 16χρονο εργάτη γης στο χέρι και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς το νοσοκομείο της Λιβαδειάς δεν διέθετε αντιοφικό ορό.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το νοσηλευτικά ιδρύματα της Βοιωτίας δεν εντάσσονται στα νοσοκομεία αναφοράς που διαθέτουν αντιοφικό ορό, λόγω της τροποποίησης από το υπουργείο υγείας της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού στα νοσοκομεία, από τον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2» όπου όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας υποχρεωτικά διαθέτουν αντίδοτα, στον «ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3» όπου αντίδοτα διαθέτουν μόνο τα Νοσοκομεία Αναφοράς.

Για την περιφέρεια Στερεάς τέτοια νοσοκομεία, που διαθέτουν αντιοφικό ορό, είναι αυτά της Λαμίας.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, οι γιατροί του νοσοκομείου Λιβαδειάς σε συνεννόηση με τη διοίκηση αποφάσισαν τη μεταφορά του 16χρονου εργάτη σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τα νοσοκομεία αναφοράς ορίζονται από τις ΔΥΠΕ και το ερώτημα που γεννάται για τη Βοιωτία είναι πως μία κυρίως αγροτική περιοχή με τον κάμπο της Κωπαίδας, με τρεις ορεινούς όγκους και χιλιάδες εργάτες στην ύπαιθρο, αποκλείεται από τον κατάλογο των νοσοκομείων που διαθέτουν αντιοφικό ορό.

Οι οχιές είναι είδη ιοβόλων/δηλητηριωδών φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια Εχιδνίδες. Η γεωγραφική τους εξάπλωση περιλαμβάνει όλα τα μέρη του κόσμου, εκτός από την Ανταρκτική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαδαγασκάρη, τη Χαβάη, διάφορα άλλα απομονωμένα νησιά και βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Όλα τα είδη της οικογένειας έχουν δόντια που συνδέονται με ιοβόλους αδένες. Σήμερα αναγνωρίζονται 4 υποοικογένειες.

Όταν η οχιά δαγκώσει τη λεία, τότε πιέζονται οι αδένες και εκκρίνεται δηλητήριο, το οποίο μέσω των δοντιών περνά στην πληγή του θύματος. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η οχιά έχει την ικανότητα να καθορίζει την ποσότητα δηλητηρίου που θα χύσει στο θύμα της. Γενικότερα, η ποσότητα του δηλητηρίου είναι ανάλογη του μεγέθους του φιδιού. Επίσης, κάποια είδη τσιμπούν περισσότερο από άλλα. Κάθε χρόνο το δέρμα της αλλάζει, ενώ ανήκει στα είδη που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications