Ερευνητής δεν καταγράφει ένα, αλλά δύο τέρατα στο Loch Ness! (vid)

Λίγοι γνωρίζουν την πραγματική προέλευση του Loch Ness . Ο θρύλος χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ., όταν οι Ρωμαίοι έφθασαν στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας και είδαν τις αναπαραστάσεις της φυλής των Πικτς ενός μη αναγνωρίσιμου ζώου.

Οι Ρωμαίοι περιέγραψαν αυτό το ζώο ως ένα παράξενο τέρας με επιμήκη ράμφος και πτερύγια αντί για πόδια. Αλλά η πρώτη λογοτεχνική αναφορά ενός θηρίου στο Loch Ness ήταν μεταξύ 500 και 650 μ.Χ ..

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ιστορία που λέει ότι ο Άγιος Columba χρησιμοποίησε τη «δύναμη του Θεού» για να διώξει το τέρας από τη λίμνη.

Ωστόσο, η Nessie έγινε δημοφιλής σε όλο τον κόσμο το 1933 όταν μια τοπική εφημερίδα η Inverness Courier, δημοσίευσε ένα άρθρο με μια μαρτυρία από κάποιον που είχε δει το «τέρας» στο Loch Ness.

Και το 1934, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε μια φωτογραφία του "τέρατος" . Η φωτογραφία παραδόθηκε στην εφημερίδα από τον γιατρό Robert Wilson.

Οι ιστορίες και οι παρατηρήσεις αυτού του τέρατος δεν έχουν σταματήσει. Αλλά τώρα, ένας ερευνητής λέει ότι δεν έγινε μάρτυρας ενός, αλλά δύο υδρόβιων πλασμάτων που κολυμπούσαν στη βόρεια ακτή της λίμνης.

Σε αντίθεση με τις πρώτες εμφανίσεις, αυτή την φορά καταγράφηκε με μια πιο σύγχρονη μέθοδο, μέσω μιας webcam που ηταν στην ακτή και μετέδιδε live εικόνα.

Ο Eoin O 'Faodhagain, 54 ετών, παρακολουθούσε την ζωντανή ροή όταν είδε τα δύο πλάσματα την Τετάρτη 10 Ιουλίου. Ξεκίνησε αμέσως την καταγραφή για να δείξει στον κόσμο αυτό που είχε δει. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε δύο φιγούρες που κινούνται πολύ κοντά στην ακτή.

"Η μέρα της παρατήρησης φυσούσε αέρας , όπως μπορεί να δει κανείς στα δέντρα που κινούνται πέρα ​​δώθε", δήλωσε ο Faodhagain στην Daily Mail .

«Δεν περίμενα ότι ήταν δύο. Οι δύο παράξενες φιγούρες ήταν πανομοιότυπες μεταξύ τους. Ήμουν αρκετά έκπληκτος που έβλεπα δύο πιθανές Nessies στην κάμερα.».

O'Faodhagain εκτιμά ότι είχαν μήκος 6 μέτρα και ήταν ενάμισι μέτρο έξω από το νερό.

O'Faodhagain έχει δει το τέρας του Loch Ness τέσσερις φορές συνολικά και τρεις φορές μόνο το 2019. Ο Mikko Takala, επιστήμονας υπολογιστών που ερευνούσε την λίμνη για περισσότερα από 20 χρόνια, πιστεύει ότι η αλλαγή του κλίματος μπορεί να έχει επηρεάσει την λίμνη και συνεπώς και τις αυξημένες παρατηρήσεις του θρυλικού πλάσματος.

Παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στις επιφανειακές θερμοκρασίες στη λίμνη λόγω της αλλαγής του κλίματος, οπότε είναι πιθανό ένα ψυχρόαιμο πλάσμα όπως η Nessie ίσως ανέβηκε στα ζεστά νερά. Σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερα από ένα τέρατα στην λίμνη, ο O'Faodhagain είναι σαφής, πρέπει να υπάρχει μια οικογένεια απο αυτα τα άγνωστα πλάσματα .

"Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ένα πλάσμα μπορεί να ζήσει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια ή και περισσότερα. Επιπλέον, υπάρχουν σχηματισμοί που μοιάζουν με σπηλαία κοντά στο Κάστρο Urquhart, γνωστό ως Edwards Deep, και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εξερεύνησης τους », κατέληξε ο O Faodhagain.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications