Η τάφρο των Μαριανών είναι το πιο παράξενο τμήμα των ωκεανού του πλανήτη. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ανατολικά των Νήσων Μαριάνων. Η τάφρος έχει μήκος περίπου 2.550 χιλιόμετρα με μέσο πλάτος 69 χιλιόμετρα. Φτάνει σε γνωστό μέγιστο βάθος 10.994 μέτρων.

Στις 26 Μαρτίου του 2012, ο Καναδός σκηνοθέτης James Cameron με ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο που έχει σχεδιαστεί για βαθιά κατάδυση έφτασε στο βαθύτερο σημείο της τάφρου μετά από περίπου δύο ώρες από την επιφάνεια.

Οι εικόνες από την τάφρο έδειξαν μόνο μια έρημο ολόγημα στο βυθό της θάλασσας. Σύμφωνα με τον Cameron, αναμενόταν να δουν πλάσματα που ζουν σε μεγάλο βάθος , αλλά δεν είδαν τίποτα και δεν έβλεπε ούτε ίχνη ζωής στην τάφρο .

Οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν ένα παράξενο ήχο στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού, και διαρκεί μεταξύ 3 και 4 δευτερόλεπτα, των 38 hertz και έναν μεταλλικό ήχο έως και 8.000 hertz.

Οι επιστήμονες στο Hatfield Marine Science Center OSU από εκτίμηση τους λένε ότι πρόκειται για ένα νέο είδος φαλαινών που μέχρι σήμερα ειναι άγνωστο, αλλά παρ 'όλα αυτά δεν μπορεί να είναι σίγουροι αναφέρει η αγγλική εφημερίδα DailyMail.

Τι θα μπορούσε να ήταν εκεί κάτω;
Αν όχι φάλαινα θα μπορούσε να είναι μια εξωγήινη μορφή ζωής η κάποια βάση τους που κρύβεται στην τάφρο των Μαριανών;

Αυτή είναι μια ηχογράφηση ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, οι οποίοι κατέγραψαν αυτόν τον παράξενο ήχο. Δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι είναι αυτός ο παράξενος ήχος!

Ο μυστηριώδης ήχος καταγράφηκε με αυτόνομα ρομπότ, τα οποία είναι γνωστά ως "παθητικά ανεμόπτερα του ακουστικού ωκεανού", τα οποία μπορούν να βουτήξουν μέχρι τα 3.200 πόδια (1.000 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια. Οι επιστήμονες μπορούν να στείλουν αυτές τις συσκευές σε ατομικές αποστολές για να παρακολουθήσουν τους ήχους των φαλαινών.

Ο Nieukirk και οι συνάδελφοί του κατέγραψαν τα στοιχεία το φθινόπωρο του 2014 και την άνοιξη του 2015, σε μια περιοχή στον Ειρηνικό Ωκεανό ανατολικά του Γκουάμ και γύρω από την τάφρο των Μαριανών. Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες επίσημα λένε ότι αυτός ο ήχος που καταγράφηκε κοντά στην τάφρο μπορεί να είναι από φάλαινα που δεν έχουν ξανα ακούσει πότε ξανά.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications