Η Πάμελα Άντερσον εξομολογείται την αγάπη της για τον Τζούλιαν Ασάνζ (Βίντεο)

Ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες σήμερα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Λονδίνου Μπέλμαρς, όπου κρατείται για κατηγορία παραβίασης των όρων της εγγύησης.

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Πάμελα Άντερσον μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή της στον Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή, δίπλα της στέκεται ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks Κριστίν Ράφνσον.

Η σταρ του Χόλυγουντ υπογράμμισε ότι ο Ασάνζ δεν άξιζε να είναι στη φυλακή και υποστήριξε την αθωότητά του.

Κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης του Ασάνζ σημειώνοντας ότι είναι αποκομμένος από όλους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και των φίλων του.

Η Άντερσον δήλωσε ότι τον αγαπάει και τον θεωρεί φοβερό άνθρωπο και θαυμάσιο άντρα, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο για εκείνη να φανταστεί τι έχει περάσει.

Απ' την πλευρά του ο Ράφνσον δήλωσε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ «λύγισε αλλά δεν έσπασε».

Ο αρχισυντάκτης των WikiLeaks πρόσθεσε ότι ο Ασάνζ διώκεται γιατί απλά έκανε τη δημοσιογραφική δουλειά του.

Ο Ασάνζ, που συνελήφθη στη βρετανική πρωτεύουσα στις 11 Απριλίου, καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης την περασμένη εβδομάδα για παράκαμψη της εγγύησής του το 2012, όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία .

Παρά το γεγονός ότι ήρθησαν οι κατηγορίες στη Σουηδία, ο Ασάνζ παρέμεινε στην πρεσβεία με πολιτικό άσυλο για σχεδόν επτά χρόνια έως τη σύλληψή του, καθώς φοβόταν επίσης την έκδοσή του στις ΗΠΑ για διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Μετά την σύλληψη του Ασάνζ, η Ουάσιγκτον ζήτησε την έκδοσή τους στις ΗΠΑ. Κατηγορείται για συνομωσία για διενέργεια εισβολής σε υπολογιστή. Από την πλευρά του τα WikiLeaks, έχουν αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θέλουν να χτίσουν υπόθεση συνομωσίας κατά του Ασάνζ που μπορεί να επιφέρει θανατική ποινή ή ισόβια.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications