Σηκώνουν την τρίχα τα ευρήματα του ιατροδικαστή στις σορούς δυο γυναικών που ομολόγησε ότι σκότωσε ο 35χρονος στην Κύπρο. Στο προεδρικό μεταβαίνουν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Κύπρος να ξετυλίγεται το κουβάρι της φονικής δράσης του 35χρονου serial killer με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν από ομάδα ιατροδικαστών και ανθρωπολόγων με τη συνδρομή της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, έδειξαν πως δύο από τα θύματα του 35χρονου, δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δράστης ενδεχομένως αιφνιδίασε τα θύματα βρισκόμενος πίσω από τη πλάτη τους, όπως μεταδίδει το politis.com.cy.

Ειδικότερα, για την 38χρονη Μέρι Ρόουζ από τις Φιλιππίνες και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός — κεφαλοκλείδωμα». Για τις άλλες δύο, την 28χρονη Αριπάν Μπαλάνας Λοζάνο από τις Φιλιππίνες που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και την 30χρονη Ασμίτα Κάτχα Άνου από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, εκτιμάται ότι είναι η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με την 8χρονη κόρη της Έλενα Ναταλία. Η εκτίμηση αυτή θα πρέπει ωστόσο να επιβεβαιωθεί με τη μέθοδο του DNA αφού δεν μπορεί να γίνει φυσική αναγνώριση.

Το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου
Ενδεχομένως και σήμερα να είναι έτοιμο ένα ψυχολογικό προφίλ του 35χρονου, το οποίο δίνει εικόνα της προσωπικότητας του, ώστε να μπορέσει να εξηγηθεί η εγκληματική του δράση. Οι αρχές θα προσπαθήσουν να καταλάβουν εάν έχει διαπράξει και άλλα εγκλήματα και αν τα πρώτα θύματα του ήταν αυτά που δολοφόνησε, κατά την ομολογία του, το 2016.

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πιθανότατα, να μην έχει πει όλη την αλήθεια και να ομολόγησε τους επτά φόνους για να χαλαρώσει την ανάκριση, δίνοντας κάποια στοιχεία που θα δημιουργούσαν στους ανακριτές την εντύπωση ότι είναι ειλικρινής. Επιφυλάξεις υπάρχουν και για το αν οι φόνοι έγιναν, με τον τρόπο και τα κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε. «Γρίφος» που θα πρέπει να λυθεί είναι και η δολοφονία δύο παιδιών.

Η πορεία των ερευνών για την εύρεση των θυμάτων
Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί οι σαρωτικές έρευνες τόσο στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για την εύρεση θυμάτων.

Οι έρευνες και στις δύο λίμνες του θανάτου προετοίμασαν την έλευση και εργασία του σόναρ. Το σόναρ θα βρίσκεται πάνω στην βάρκα, με τον χειριστή ο οποίος θα είναι εντός της.

Το έργο της έρευνας το δυσκολεύει η χαμηλή ορατότητα του νερού, λόγω τόσο του χρώματος του αλλά και λόγω της λάσπης η οποία αναμιγνύεται με το νερό κατά την διάρκεια της επιχείρησης.

Στο προεδρικό Μέγαρο σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης
Κρίσιμη αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή μέρα και σε πολιτικό επίπεδο.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα βρεθούν σήμερα στο Προεδρικό για να ενημερώσουν από κοντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση, κάτι που όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμβαίνει ήδη.

Ο Ιωνάς Νικολάου, σε γραπτή δήλωσή του το απόγευμα της Τετάρτης ανέφερε ότι «έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, για τις οποίες ανέμενε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό», γεγονός που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως σινιάλο παραίτησης, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι «αφού συμπληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, αναφορικά με την τύχη των θυμάτων που φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, τότε θα εξετάσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές και όσον αφορά τυχόν ευθύνες», λέγοντας ότι η σημερινή συνάντηση «δεν θα είναι η μοναδική, καθώς ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες».

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications