Γιατί την επέλεξε για να πετάξει τις βαλίτσες με τα πτώματα
Ελλάδα και Κύπρος παρακολουθούν με φρίκη να ξετυλίγεται το κουβάρι των εγκλημάτων του serial killer, που έχει ομολογήσει ως τώρα το φόνο 7 γυναικών. Η επιλογή του να πετάξει τα πτώματα τριών και των θυμάτων στην Κόκκινη λίμνη, μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Οι έρευνες των Αρχών στην Κύπρο, για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer εστιάστηκαν κατά κύριο λόγο στην Κόκκινη λίμνη, όπου ο 35χρονος ιλαρχος παραδέχτηκε πως πέταξε τρία από τα θύματά του, αφού τα έκλεισε σε βαλίτσες. Η εικόνα της Κόκκινης λίμνης εντείνει την αίσθηση του απόκοσμου και της ανατριχίλας που προκαλούν τα εγκλήματα του serial killer.
Πρόκειται για τις σορούς 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και της Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες.
Η ρομποτική κάμερα εντόπισε δύο βαλίτσες στην Κόκκινη λίμνη στην Κύπρο, ωστόσο, η κατάδυση δυτών στα νερά της λίμνης κρίνεται απαγορευτική λόγω της υψηλής τοξικότητας του νερού της λίμνης. Ειδικοί πραγματοποίησαν έναν προκαταρκτικό έλεγχο στα νερά της λίμνης για το εάν θα μπορούσε να μπει δύτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει αρκεί ο δύτης να εισέλθει στο νερό για λίγη ώρα, χωρίς να πάθει το οτιδήποτε, λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων της λίμνης. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, αυτό δεν μπορούσε να γίνει κι όπως είπε ο κ. Τράγκολας, θα περιμένουν τα αποτελέσματα ώστε ανάλογα με τα αποτελέσματα θα εξεταστεί το είδος της στολής που μπορούν να φέρουν οι δύτες ώστε την Κυριακή του Πάσχα να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν κατάδυση.
Τα νερά της λίμνης στην Κύπρο είναι κατακόκκινα και η ορατότητα στο εσωτερικό της είναι αδύνατη. Η λίμνη είναι αποτέλεσμα αμέλειας και παρατεταμένης μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή.
Τη δεκαετία του '50, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο Μιτσερό μεταλλείο εξόρυξης σιδηροπυρίτη που έδωσε οικονομική ώθηση στην περιοχή. Ωστόσο, οι ντόπιοι εργάτες που δούλευαν εκεί υπέφεραν από την τοξικότητα της ατμόσφαιρας (παρουσίαζαν πνευμονοκονίαση) και πολλοί από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Κάπως έτσι, το μεταλλείο έκλεισε δέκα χρόνια αργότερα. Οι εκρήξεις όμως κατά τη διάρκεια των εργασιών, δημιούργησαν την λίμνη αυτή, μόνιμη εστία μόλυνσης εδώ και δεκαετίες.
Η λίμνη της Κοκκινοπεζούλας στην Κύπρο, όπως αποκαλείται επίσης η Κόκκινη λίμνη, αποτελεί δείγμα της καταστροφής της φύσης από τον άνθρωπο. Κάθε που βρέχει, ρυάκια νερού κατλήγουν στον ταμιευτήρα της απόκοσμης λίμνης και δημιουργού κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις στην επιφάνειά της.
Τα μεταλλεύματα χρωματίζουν το νερό κόκκινο και από εξιστορήσεις κατοίκων της περιοχής σημειώνεται ότι το νερό είναι τοξικό και σκοτώνει τα πουλιά που τολμούν να πιουν.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου