Η πραγματική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν έτρωγε για 382 ημέρες και δεν πέθανε!

Η περίπτωση του Σκωτσέζου Angus Barbieri (1939-1990) εξακολουθεί να αποτελεί ρεκόρ για διάρκεια απεργία πείνας και βρίσκεται στο βιβλίο του Guinness Book of Records.

Αυτό μπορεί να μοιάζει με μύθο ή με έναν θρύλο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα τεκμηριωμένο γεγονός. Η ιστορία του Angus έχει περιγράφει λεπτομερώς στο ιατρικό περιοδικό Postgraduate Medical Journal το 1973 .

Το 1965, ο Angus Barbieri, ο οποίος ζούσε στο Ταϊπότ της Σκωτίας, πήγε υπό την επίβλεψη των γιατρών στο νοσοκομείο Maryfield λόγω της παχυσαρκίας του. Ο άνδρας ζύγιζε 207 κιλά και τότε ήταν μόλις 27 χρονών.

Ο Angus ήθελε απελπισμένα να χάσει βάρος και ζήτησε από τους γιατρούς να παρακολουθήσουν την κατάστασή του όταν έκανε απεργία πείνας, αρνούμενος εντελώς να φάει οτιδήποτε. Οι γιατροί του πρότειναν δίαιτες, αλλά ο Angus ήθελε ριζικές αλλαγές για να επιτύχει το ιδανικό βάρος.

Έπινε μόνο νερό, τσάι, καφέ χωρίς ζάχαρη και έπαιρνε επίσης βιταμίνες για 382 ημέρες .

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έριξε μικρή ποσότητα γάλακτος και ζάχαρης στον καφέ.

Ο Angus πριν την απεργία πείνας, και παρά το υπερβολικό βάρος, δούλευε στο μαγαζί του πατέρα με ψάρια, αλλά μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, αναγκάστηκε να φύγει από τη δουλειά, «για να μην μπει στον πειρασμό να φάει.»

Ο Angus έχασε το υπερβολικό βάρος και από 207 έπεσε στα 81 κιλά σαν ένας συνηθισμένος και υγιής άνθρωπος. Οι γιατροί, που τον παρακολουθούσαν με αγωνία, δεν διαπίστωσαν καμία επιδείνωση της υγείας του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Angus έλαβε όλη την απαραίτητη ενέργεια από το δικό του λίπος.

Για να το θέσουμε πιο ήπια, έτρωγε από το σώμα του. Εξαιτίας αυτού, ο Angus έπαψε να πηγαίνει στην τουαλέτα. Το έκανε μόνο κάθε 37-48 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, ο Angus υποβάλλονταν τακτικά σε εξετάσεις αίματος και ούρων, έτσι ώστε οι γιατροί να παρακολουθούν τις παραμικρές αλλαγές στην κατάστασή του.

Και με κάθε πέρασμα του μήνα, οι γιατροί ήταν όλο και πιο έκπληκτοι. "Παρά την υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα) - ο ασθενής δεν είχε αρνητικές επιδράσεις, αισθάνεται καλά και περπατάει κανονικά", ανέφερε η ιατρική αναφορά.

Το 2012, ο Αυστραλός επιστήμονας Dr. Karl Kruzhennik έδωσε μια ραδιοφωνική διάλεξη στην οποία εξήγησε επιστημονικά πώς ακριβώς επιβίωσε ο Angus .

Ηθικό δίδαγμα :όταν έχεις θέληση όλα γίνονται....

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications