Η Dorothy Eady (1904-1981) στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής της ήταν μια συνηθισμένη κοπέλα από μια φτωχή ιρλανδική οικογένεια με καταγωγή από το Λονδίνο. Ήταν το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και δεν ξεχώριζε για τίποτα αξιοσημείωτο.

Σε ηλικία τριών ετών, η Ντόροθι πήγε για μια βόλτα ως συνήθως, αλλά όταν κατέβηκε τις σκάλες του σπιτιού της, έπεσε και έμεινε αναίσθητη. Όταν οι γονείς της την ανακάλυψαν, φαινόταν νεκρή και νόμιζαν ότι είχε πεθάνει.

Ωστόσο, η Dorothy ξύπνησε ξαφνικά και οι γονείς της μίλησαν για θαύμα και ευχαρίστησαν τον Θεό. Αλλά σύντομα η Ντόροθι άρχισε να συμπεριφέρεται παράξενα.

Στην αρχή, άρχισε να μιλάει περίεργα. Αργότερα, άρχισε να έχει προβλήματα με το σχολείο. Ο δάσκαλος τελικά είπε στους γονείς της Dorothy ότι η κόρη τους δεν είναι σε θέση παρακολουθήσει το σχολείο, καθώς πάντα μιλάει για την παγανιστική αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία. Η Dorothy τελικά εκδιώχθηκε από αυτό το σχολείο αφού αρνήθηκε να τραγουδήσει τους ιερούς ύμνους της περιοχής. Επίσης σταμάτησε να παρευρίσκεται σε μια καθολική εκκλησία.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής με τους γονείς της στο Βρετανικό Μουσείο, με αιγυπτιακά, το κορίτσι έδειχνε πολύ ενθουσιασμένο στα εκθέματα: μούμιες, αγαλματίδια και παπύρους. Σε κάποιο σημείο, έτρεξε στα αγάλματα και άρχισε να φιλάει τα πόδια τους.

Σταδιακά, η Dorothy ανέπτυξε μια πραγματική κατάθλιψη. Συχνά κοίταγε τις καρτ ποστάλ με αντικείμενα της αρχαίας Αιγύπτου και φώναξε, θρηνώντας ότι το πραγματικό της σπίτι ήταν εκεί και ότι θα πρέπει να επιστρέψει εκεί. "Αυτό είναι το σπίτι μου, αλλά πού είναι τώρα; πού είναι οι κήποι;" φώναζε.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη με μια φωτογραφία που απεικονίζε το ναό του Φαραώ Σετί Ι στην Άβυδο. Και πριν πάει στο μουσείο, η Ντόροθι είχε ασυνήθιστα όνειρα με θεούς της αρχαίας Αιγύπτου. Αυτά τα όνειρα συνέχισαν καθ 'όλη τη ζωή της. Η εμμονή της Dorothy στην αρχαία Αίγυπτο αυξανόταν κάθε χρόνο και έτρεχε στο Βρετανικό Μουσείο με κάθε ευκαιρία.

Στο τέλος συναντήθηκε εκεί με τον αρχαιολόγο της Αιγύπτου Sir Ernest Badge και πήρε το κορίτσι υπό την προστασία του. Στα 15 της χρόνια, η Dorothy είχε ένα πολύ ασυνήθιστο όνειρο, το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου ένα όνειρο. Σύμφωνα με αυτήν, η μούμια του Φαραώ Σέτη Ι ήρθε στην ίδια στην πραγματικότητα.

Η εμμονή της Dorothy με την Αίγυπτο φάνηκε ύποπτη σε πολλούς, και οι ιστορίες της για την επίσκεψη της μούμιας ξεπέρασε όλα τα όρια. Εξαιτίας όλων αυτών, το κορίτσι στάλθηκε σε σανατόριο για τρελούς για μικρά χρονικά διαστήματα. Ήταν τυχερή που δεν την θεώρησαν πραγματικά επικίνδυνη και είχε την ευκαιρία να συνεχίσει να επισκέπτεται το μουσείο.

Μέχρι την ηλικία των 16 ετών, η Dorothy μπήκε στην σχολή τέχνης του Plymouth, άρχισε να παίζει στο θέατρο, σε θεατρικές παραστάσεις με αιγυπτιακές σκηνές και άρχισε να αγοράζει και να συλλέγει μερικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα από μόνη της. Μέχρι την ηλικία των 27 εργάστηκε σε περιοδικό του Λονδίνου, όπου έγραψε άρθρα για την Αίγυπτο και ζωγράφισε καρικατούρες για την αιγυπτιακή κουλτούρα. Σύντομα συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο Eman Abdel Magid, μετακόμισε μαζί του στην Αίγυπτο και τον παντρεύτηκε .

Και μόλις βγήκε από το αεροπλάνο στο Κάιρο, φίλησε το έδαφος και είπε ότι τελικά επέστρεψε στο σπίτι της. Απέκτησε ένα γιο, ωστόσο, η ευτυχισμένη ζωή της παντρεμένη ήταν μικρή. Συχνά επισκέπτεται τις πυραμίδες και τους αρχαίους αιγυπτιακούς ναούς, καθόταν εκεί για ώρες, και μια νύχτα έγραψε αρχαία ιερογλυφικά.

Επίσης η Dorothy άρχισε να βλέπει με ένα διαφορετικό είδος όρασης και έμαθε να βγαίνει από το σώμα της στο αστρικό επίπεδο. Όλα αυτά δεν ευχαριστούσαν τον σύζυγό της και τους πολυάριθμους συγγενείς του και άρχισαν οι διαμάχες.

Κατά διάρκεια έκστασης διαλογισμού, αρχαίο πνεύμα πήγε στη Dorothy, και άρχισε να λέει σε αυτήν την ιστορία της προηγούμενης ζωής της, ότι πριν από πολύ καιρό ζούσε μια κοπέλα στην αρχαία Αίγυπτο και ήταν εκείνη που αργότερα ενσαρκώθηκε στην Dorothy, ήταν από μια φτωχή οικογένεια, η μητέρα της πωλούσε λαχανικά και ο πατέρας της ήταν πολεμιστής. Και ζούσε κατά τη διάρκεια του βασιλιά Φαραώ Σέτι Ι (1290 π.Χ. έως 1279 π.Χ.).

Η μητέρα της πέθανε όταν ήταν τριών ετών και ο πατέρας της δεν μπορούσε να κρατήσει το κορίτσι, και έπειτα στάλθηκε να μεγαλώσει σε ένα ναό στην Άβυδο. Σε ηλικία 12 ετών, ο αρχιερέας την ρώτησε αν ήθελε να παραμείνει για πάντα στον ναό ιέρεια και παρθένα ή αν ήθελε βγει έξω στο κόσμο ,αποφάσισε να μείνει στο ναό. Τα επόμενα δύο χρόνια συμμετείχε στην ιερή τελετή των παθών και της ανάστασης του Όσιρη και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον ίδιο τον Σετί Ι και έμεινε έγκυος, αλλά το να είσαι ιέρεια και μη παρθένα ήταν θανάσιμη αμαρτία. Θέλοντας να αποφύγει τη ντροπή αυτοκτόνησε.

Το 1935, ο γάμος της Dorothy και του συζύγου της διαλύθηκε και μετακόμισε στην περιοχή κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας.Εκεί άρχισε να βοηθά τους ερευνητές και τους αρχαιολόγους και η γνώση της στον τομέα της Αρχαίας Αιγύπτου έγινε ανεκτίμητη βοήθεια γι 'αυτούς. Η Dorothy έγινε φίλη με όλους τους διάσημους αρχαιολόγους και αιγυπτιολόγους που εργάζονταν στις πυραμίδες και τους αιγυπτιακούς ναούς εκείνη την εποχή.

Μεταξύ των ντόπιων υπήρχαν πολλά κουτσομπολιά, ότι κοιμόταν συχνά μέσα στη μεγάλη πυραμίδα και έκανε επίσης θυσίες στη Σφίγγα. Αλλά η Dorothy δεν έβλαψε κανέναν. Το 1956, η 52χρονη πια Dorothy πήγε στην Άβυδο και εγκαταστάθηκε εκεί σε ένα σπίτι στους πρόποδες του βουνού Pega Gap,ήξερε τόσο καλά τις αρχαίες επιγραφές στους ναούς που της ζητήθηκε να περιγράψει τα σχέδια στους τοίχους βοηθώντας με τη μετάφραση των επιγραφών.

Κάθε πρωί διάβαζε προσευχές και και σύντομα οι ντόπιοι άρχισαν να πηγαίνουν σε αυτήν για ιατρική βοήθεια με αρχαίες συνταγές θεραπείας! για την ανικανότητα, για την στειρότητα, και δίδασκε έναν ασυνήθιστο τρόπο διατροφής.

Μέχρι τα βαθιά γεράματα της, η Dorothy συνέχισε να εργάζεται με αρχαιολόγους και ερευνητές της αρχαίας Αιγύπτου, παρά τα δικά της προβλήματα υγείας. Το 1972 υπέστη καρδιακή προσβολή. Σύμφωνα με την ίδια, ήξερε πού βρισκόταν ο τάφος της Νεφερτίτι(ήταν σύζυγος του Φαραώ Ακενατών ), αλλά πρότεινε να μην το ανοίξουν. Είχε δηλώσει επίσης ότι υπάρχουν άλλοι δύο ακόμη τάφοι δίπλα στον τάφο του Τουταγχαμών. Ανακαλύφθηκαν πολύ αργότερα μετά το θάνατό της.

Όλοι οι κορυφαίοι Αιγυπτολόγοι εκείνων των χρόνων ήξεραν την Dorothy και είχε γνώση για την αρχαία Αίγυπτο, αλλά δεν πίστευαν οτι ηταν πραγματικά μια μετενσάρκωση μιας αρχαίας Αιγύπτιας.Πολλοί πίστευαν ότι είχε απλώς φαντασία ή ψευδαισθήσεις. Το φαινόμενο της Dorothy παραμένει ένα μυστήριο.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications