Ο σκελετός με ένα δρεπάνι είναι μια κλασική εικόνα του θανάτου στον δυτικό πολιτισμό. Οι αρχαίες κοινωνίες προσωποποίησαν τον θάνατο με πολλούς τρόπους.

Ο σύγχρονος θάνατος της επιστήμης αποπροσανατολίστηκε, απομάκρυνε την κάλυψη της μυστικότητας και ανακάλυψε μια περίπλοκη εικόνα των βιολογικών και φυσικών διεργασιών που διαχωρίζουν τους ζωντανούς από τους νεκρούς.Η επιστήμη του θανάτου δεν είναι μια οδυνηρή υπενθύμιση της τύχης, αλλά ένας τρόπος να βελτιωθούν οι ζωντανοί.

Και μεταξύ των Ινδουιστών - ο θεός του θανάτου Yama με φωτεινά ρούχα. Οι Έλληνες είχαν έναν φτερωτό Θάνατο, ο οποίος έκοβε τα μαλλιά, απελευθερώνοντας την ψυχή από το σώμα.

Η συνείδηση ​​παραμείνει μετά το θάνατο
Πολλοί από εμάς φανταζόμαστε ότι ο θάνατος είναι κάτι σαν ένα όνειρο. Η κεφαλή είναι γεμάτη με βάρος. Τα βλέφαρα τρέμουν και κλείνουν απαλά. Τελευταία αναπνοή - και όλα σβήνουν. Ο Δρ Sam Parnia, επικεφαλής της ανάνηψης στο Ιατρικό Κέντρο Langon στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έχει μελετήσει τον θάνατο για πολύ καιρό. Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνείδηση ​​συνέχισε για λίγο μετά το θάνατο. Ο εγκεφαλικός φλοιός στο τμήμα που σκέφτεται εκπέμπει κύματα για περίπου άλλα 20 δευτερόλεπτα μετά τον θάνατο. Μελέτες σε εργαστηριακούς αρουραίους αποκάλυψαν αύξηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας αμέσως μετά το θάνατο.

Αν και αυτές οι συνθήκες συμβαίνουν και στους ανθρώπους, αυτό αποδεικνύει ότι στα αρχικά στάδια του θανάτου, ο εγκέφαλος παραμένει πλήρως συνειδητός. Ταυτόχρονα, αυτό εξηγεί γιατί οι επιζώντες του κλινικού θανάτου θυμούνται μερικές φορές τι συνέβη, αν και ήταν τεχνικά νεκροί.

Τα ζόμπι πραγματικά υπάρχουν (ή κάτι τέτοιο)
Πρόσφατα, η Σχολή Ιατρικής της Yale έλαβε 32 εγκεφάλους χοίρου από κοντινό σφαγείο. Οι επιστήμονες τους αναστήσουν. Οι ερευνητές συνέδεσαν τους εγκεφάλους τους με ένα σύστημα διάχυσης που ονομάζεται BrainEx και με τεχνητό αίμα, μαζί με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, να ρέει στους αδρανούς ιστούς. Ο εγκέφαλος "έδειξε σημάδια ζωής", μερικά από τα κύτταρα δούλευαν για άλλες 36 ώρες.

Οι επιστήμονες δεν έκαναν το πείραμα για να φτιάξουν ζόμπι. Ο πραγματικός στόχος τους ήταν να αναπτύξουν μια τεχνολογία που θα βοηθήσει να μελετήσουν τον εγκέφαλο και τις κυτταρικές λειτουργίες του. Και αυτό με τη σειρά του για τη βελτίωση της θεραπείας των τραυματισμών του εγκεφάλου και των εκφυλιστικών ασθενειών του νευρικού συστήματος.

Η ενέργεια παραμένει ακόμα και μετά το θάνατο
Ακόμη και όταν γονίδια μας θα εξαφανιστούν με το χρόνο, και εμείς οι ίδιοι θα έχουμε μετατραπεί σε σκόνη. Δεν είναι πολύ καταθλιπτικό; αλλά μπορείτε να παρηγορηθείτε από το γεγονός ότι ένα μέρος μετά το θάνατο θα ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η ενέργειά σας.

Σύμφωνα με τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής, η ενέργεια που τροφοδοτεί τη ζωή δεν μπορεί να καταστραφεί.

Ίσως ο κλινικός θάνατος είναι μόνο ένα όραμα.
Η εμπειρία του κλινικού θανάτου είναι διαφορετική. Μερικοί λένε ότι φεύγουν από το σώμα. Άλλοι πηγαίνουν σε κάποιο άλλο κόσμο, όπου συναντούν νεκρούς συγγενείς. Άλλοι μπαίνουν στην κλασική σήραγγα με ένα φως στο τέλος της. Όπως υποδεικνύει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Newrorology, ο κλινικός θάνατος είναι μια κατάσταση οριακής αφύπνισης και ύπνου.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τους επιζώντες του κλινικού θανάτου με τους απλούς ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι συχνά πέφτουν σε κατάσταση παράδοξης ύπνου, ο ύπνος παρεμβάλλεται με την αφύπνιση της συνείδησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη έχει τους περιορισμούς της. Σε κάθε ομάδα συμμετείχαν μόνο 55 συμμετέχοντες και τα συμπεράσματα έγιναν βάση έμμεσων αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή είναι η βασική δυσκολία στη μελέτη του κλινικού θανάτου. Τέτοιες εμπειρίες είναι εξαιρετικά σπάνιες και δεν μπορούν να αναπαραχθούν στο εργαστήριο. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μόνο αποσπασματικά δεδομένα και μπορούν να ερμηνευτούν με διαφορετικούς τρόπους.

Είναι αλήθεια ότι τα μαλλιά και τα νύχια μεγαλώνουν ακόμα και μετά το θάνατο;
Δεν είναι αλήθεια. Αυτός είναι ένας μύθος, αλλά έχει μια βιολογική εξήγηση. Μετά το θάνατο, τα μαλλιά και τα νύχια δεν μπορούν να αναπτυχθούν επειδή τα νέα κύτταρα παύουν να εμφανίζονται. Η κυτταρική διαίρεση τροφοδοτεί τη γλυκόζη και για το διαχωρισμό της τα κύτταρα χρειάζονται οξυγόνο. Μετά το θάνατο, και οι δύο παύουν να ενεργούν.Δεν υπάρχει νερό. Και όταν το δέρμα του πτώματος στεγνώνει, τα νύχια μοιάζουν να είναι μακρύτερα .

Γιατί πεθαίνουμε;
Εάν απορρίψουμε τις πνευματικές και υπαρξιακές εξηγήσεις, η απλούστερη απάντηση είναι ότι η ίδια η φύση ειναι έτσι. Από την άποψη της εξέλιξης, το νόημα της ζωής είναι να μεταφέρει τα γονίδιά σε απογόνους. Επομένως, τα περισσότερα είδη ζώων πεθαίνουν σύντομα μετά την αναπαραγωγή. Αλλά η ανθρώπινη ζωή υπερβαίνει κατά πολύ την αναπαραγωγική ηλικία.

Τα νευρικά κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται, ο εγκέφαλος στεγνώνει, η καρδιά εξασθενεί και πεθαίνουμε. Εάν η εξέλιξη μας είχε ανάγκη να παραμείνουμε περισσότερο, οι "διακόπτες" δεν θα λειτουργούσαν. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, η εξέλιξη απαιτεί θάνατο. Αργά ή γρήγορα, τα ίδια τα παιδιά μας θα γίνουν παππούδες και τα γονίδιά μας θα συνεχίσουν τις επόμενες γενιές.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications