Τάφους έως και 2.500 ετών αλλά και μοναδικά ευρήματα σε άριστη κατάσταση ανακάλυψαν πρόσφατα αρχαιολόγοι κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εξαιρετικά καλά διατηρημένα αγάλματα και φέρετρα από ασβεστόλιθο υψηλής ποιότητας σε νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με μελετητές, ένας από τους παλαιότερους τάφους χρονολογείται από το 2.500 π.Χ.

«Οι δύο πόρτες που βρήκαμε είναι πραγματικά από πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου. Για να φέρει κανείς μια πολύ καλή ποιότητα ασβεστόλιθου που από την Τόρα, πρέπει να λάβει άδεια από τον ίδιο τον βασιλιά και πιστεύω ότι αυτοί οι τύποι κατείχαν πολύ υψηλούς τίτλους για να μπορέσουν να ζητήσει από τον βασιλιά αυτό τον καλής ποιότητας ασβεστόλιθο», δήλωσε σε δήλωσή του ο Μουσταφά Βαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Μέσα στον τάφο υπάρχουν αγάλματα και περίτεχνες ξύλινες μάσκες που ενδεχομένως απεικονίζουν τους άνδρες στο θάλαμο και τις οικογένειές τους.

Οι επιγραφές αναφέρουν ότι ένας από τους ενοίκους λεγόταν Behnui-Ka, και εργαζόταν ως ιερέας και δικαστής, εξυπηρετώντας αρκετούς Φαραώ.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications