Το ηφαίστειο Yellowstone επεκτείνεται και καταστρέφει δέντρα στο Εθνικό Πάρκο

Το διάσημο ηφαίστειο Yellowstone στο Αμερικανικό Εθνικό Πάρκο Yellowstone σε περίπτωση έκρηξης μπορεί να καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η τελευταία φορά που προκάλεσε μεγάλη έκρηξη ήταν πριν από 640.000 χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τα επόμενα χρονιά.

Ως εκ τούτου, κάθε αλλαγή στις δραστηριότητες του παρακολουθούνται με μεγάλη ανησυχία . Ένας άλλος λόγος ανησυχίας από γεωλόγους, ειναι ότι ανακάλυψαν ότι το υπόγειο μέρος του ηφαίστειου έχει επεκταθεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν το 1994 έδειχναν ήδη ένα σημείο στο οποίο δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου δέντρα.

Τα δέντρα δεν μπορούσαν να σταθούν σε υπερβολικό ζεστό έδαφος. Μέχρι το 2006, το σημείο ηταν ίδιο.

Άλλα το 2017, κοντά στο πρώτο εμφανίστηκε μια νέα εντελώς νεκρή ζώνη, και ενώθηκε με την παλιά ζώνη ακριβώς νότια της.

Το μέγεθος της νέας νεκρής ζώνης είναι περίπου 8 εκτάρια, σαν τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτές οι τρομακτικές αλλαγές αναφέρονται από το Caldera Chronicles, που διεξάγει τακτική παρατήρηση του ηφαίστειου του Yellowstone.Κάτω από το έδαφος, σε αυτές τις ζώνες σχηματίζονται νέες περιοχές με θερμές πηγές.

Ωστόσο, οι ειδικοί δεν βλέπουν λόγο ανησυχίας. Σύμφωνα με αυτούς, αυτή η δραστηριότητα είναι σύμφωνη με τις αναμενόμενες υποθέσεις. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν ενεργά έναν τρόπο να προστατευθούν όσο το δυνατόν από την εικαζόμενη έκρηξη.

Μία από αυτές τις μεθόδους περιλαμβάνει το άνοιγμα ενός φρεατίου 10 χιλιομέτρων με νερού για να ανακουφίσει την πίεση και να κρυώσει το ηφαίστειο.

Αυτή η εικόνα δείχνει τη ζώνη καταστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών σε περίπτωση υποτιθέμενης ισχυρής έκρηξης του ηφαίστειου Yellowstone

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications