Οι Spetsnaz αποκτούν αντιβαλλιστική ασπίδα με φακούς που αποσυντονίζουν τον εχθρό (Βίντεο)

Νωρίτερα, το Sputnik έχει ήδη αναφέρει τις δυνατότητες ενός μεγαλύτερου συστήματος καταστολής επί οχημάτων και πλοίων, το οποίο σχεδιάστηκε για να τυφλώνει ελεύθερους σκοπευτές, τους μετρητές αποστάσεων με λέηζερ και συστήματα καθοδήγησης.

Νέο βίντεο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας το οποίο εμφανίζει μία μονάδα των ειδικών δυνάμεων (Spetsnaz) να ασκείται σε μάχη εκ του συστάδην παρουσίασε μια θωρακισμένη ασπίδα που διαθέτει ένα σύστημα φακών που αναβοσβήνουν με στόχο τον αποπροσανατολισμό του εχθρού.

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε στο εκπαιδευτικό κέντρο Μουλινό στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, περίπου 400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, δείχνει την ασπίδα να χρησιμοποιείται σε ένα εκπαιδευτικό σενάριο εναντίον τρομοκρατών που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορους χώρους εντός ενός κτιρίου καθώς εισβάλλει ομάδα των Spetnaz.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Rossiysakaya Gazeta της Ρωσίας, τα χρονικά διαστήματα στα οποία αναβοσβήνουν οι φακοί επιλέχθηκαν προσεκτικά από τους μηχανικούς για να τυφλώνουν προσωρινά τον εχθρό, να τον αποπροσανατολίζουν και ακόμη και να του προκαλεί ψευδαισθήσεις.

Ένα παρόμοιο αλλά μεγαλύτερο σύστημα, γνωστό ως Filin 5P-42, αναπτύσσεται σε πολλά πολεμικά πλοία του ρωσικού ναυτικού.

Τον περασμένο μήνα ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που δημιούργησε το Filin ανέφερε στο Sputnik ότι οι μηχανικοί συνεχίζουν να ενισχύουν το σύστημα με διάφορες αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βελτιωμένου βεληνεκούς, «μείωση του βάρους και του μεγέθους, καθώς και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications