Στα τέλη Νοεμβρίου του 2018, καταγράφηκε ένα παράξενο σεισμολογικό φαινόμενο στην ανατολική ακτή της Αφρικής. Ή μάλλον, κάπου κοντά στο νησί Mayotte, μεταξύ Μοζαμβίκης και Μαδαγασκάρης. Οι επιστήμονες είχαν καταγράψει ένα πολύ ισχυρό βουητό άγνωστης προέλευσης, που προήλθε από τον πυθμένα του ωκεανού.

Για 20 λεπτά από την πηγή αυτού του βουητού και σε όλες τις κατευθύνσεις υπήρχαν σεισμικά κύματα. Το πιο παράξενο πράγμα ήταν ότι κανένα άτομο δεν το αισθάνθηκε στην πραγματικότητα, μονο με ειδικό εξοπλισμό καταγράφηκε.

Και οι σεισμολόγοι αποκάλεσαν αυτό το φαινόμενο περίεργο "μεγάλο buzz". Και πρόσφατα, μια ομάδα Γάλλων ερευνητών δημοσίευσε μια έρευνα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τη φύση αυτού του φαινομένου.

Είναι αλήθεια ότι η επίσημη εκδοχή δημιουργεί ακόμα περισσότερες ερωτήσεις πάρα απαντήσεις. Το επίκεντρο της ήταν πολύ κοντά στο νησί Mayotte. Το "βουητό" ηταν σε παλμούς χαμηλών συχνοτήτων, κύματα που ήταν πολύ κάτω από το κατώφλι της ανθρώπινης αντίληψης, αλλά αρκετά ισχυρά για να πιαστούν από σεισμολογικό εξοπλισμό.

Και αυτό πιθανότατα δεν προκλήθηκε από σεισμούς, τουλάχιστον από αυτούς τους τύπους που γνωρίζουμε. Εκτός από αυτό το αίνιγμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το νησί Mayotte βυθίζεται στο νερό με ταχύτητα 9mm το μήνα.

Αυτές οι λεπτομέρειες επέτρεψαν στους επιστήμονες να εκφράσουν μια υπόθεση ότι σε αυτό το μέρος κάτω από την Αφρική υπάρχει κάτι το ηφαιστειακό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές γράφουν ότι αυτό το γεγονός μπορεί να είναι σημάδι «κρυφής μεγάλης έκρηξης». Αυτό το γεγονός, όπως πρότειναν οι Γάλλοι επιστήμονες, προκλήθηκε από ένα κυβικό χιλιόμετρο κόκκινου υγρού καυτού μάγματος που βρίσκεται 28 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Αυτό το μάγμα βρίσκεται μέσα στα ιζηματογενή στρώματα, και γι 'αυτό τίποτα δεν βρέθηκε στην επιφάνεια. Αν αυτό ισχύει, αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το γεγονός. Για αρκετούς μήνες μετά από αυτή τη σεισμική ανωμαλία παρατηρήθηκαν μεγάλα κοπάδια νεκρών ψαριών στην περιοχή.

Και αν όλο το μάγμα παρέμεινε υπόγεια, τι σκότωσε και συνεχίζει να σκοτώνει τα ψάρια;

Τι ακριβώς προκάλεσε το "μεγάλο buzz"; Και πώς είναι το "buzz" που συνδέεται με την κίνηση του νησιού προς τα ανατολικά και βύθιση του στον ωκεανό; Παρεμπιπτόντως, η ανωμαλία του Νοεμβρίου του 2018 είναι μόνο ένα από τα τελευταία ασυνήθιστα σεισμολογικά φαινόμενα στην Αφρική.

Και αυτά τα φαινόμενα δείχνουν επίσης ότι κάτι ασυνήθιστο και μεγάλης κλίμακας λαμβάνει χώρα στα βάθη της Αφρικής. Επίσης, το 2018, δημιουργήθηκε μια μεγάλη ρωγμή στην Ανατολική Αφρική που διέρχεται από τη Σομαλία και την Κένυα. Και κατέστρεψε πολλούς δρόμους. Αναφέρθηκε ότι η γραμμή επεκτείνεται καθημερινά.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μπας και παίζουν κάποιοι με το Haarp;

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications