Πως δουλεύει το πιο επιτυχημένο ατομικό όπλο της σύγχρονης πολεμικής ιστορίας; Στο παρακάτω έγχρωμο βίντεο μπορείτε να δείτε σύντομα πως δουλεύει.

Για την ιστορία απλά αναφέρουμε ότι το AK-47 ή Καλάσνικωφ είναι ένα πυροβόλο επιθετικό τυφέκιο πιέσεως αερίων με επιλογέα βολής που δέχεται φυσίγγια 7.62×39mm. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Τιμοφέγεβιτς Καλάσνικωφ. Η ονομασία ΑΚ-47 Καλάσνικωφ σημαίνει αυτόματο Καλάσνικωφ, μοντέλο του 1947 (ρωσικά: Автомат Калашникова 47, Avtomat Kalashnikova 47).

Είναι επίσημα γνωστό ως «Avtomat Kalashnikova» (ή απλά «AK») και ως Καλάσνικωφ ή στη ρωσική ορολογία Καλάς.

Ο σχεδιασμός του AK άρχισε τον τελευταίο χρόνο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (1944) όταν οι σοβιετικοί εισέβαλαν στο κατεστραμμένο πια Βερολίνο από τους βομβαρδισμούς και έπεσαν στα χέρια τους τα απόρρητα σχέδια διαφόρων οπλικών συστημάτων και οχι μονο, περιλαμβανομένου και του τυφεκίου StG44, το οποίο θεωρείται πρόγονος του ΑΚ-47.

Μετά τον πόλεμο και συγκεκριμένα το 1946, το AK-46 παρουσιάστηκε για επίσημες στρατιωτικές δοκιμές και το 1947 η σταθερή έκδοση του όπλου εισήχθη σε υπηρεσία με επιλογή των μονάδων του σοβιετικού στρατού. Συνεπώς ακόμα και αυτό ειναι από τους εθνικοσοσιαλιστές γνωστοί ως "ΝΑΖΙ" από το National-sozialismus εθνικός σοσιαλισμός όπως χιλιάδες άλλες εφευρέσεις, μηχανές jet ελικόπτερα πύραυλοί κτλ.

Η πρώτη ανάπτυξη του σχεδίου ήταν το AKS-47 (S-Skladnoy ή «αναδιπλωμένη»), η οποία ήταν εξοπλισμένη με αναδιπλωμένη στήριξη από μέταλλο. Το 1949, το AK-47 έγινε επίσημα δεκτό από τα σοβιετικά στρατεύματα και χρησιμοποιούνταν από την πλειοψηφία των κρατών-μελών του Συμφώνου της Βαρσοβίας.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications