Μετά τον τραγικό χαμό του 53χρονου εικονολήπτη που μετέδιδε σε απευθείας σύνδεση για την ιστοσελίδα του τον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για 6 σαϊτολόγους ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, καθώς και τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο.

Σήμερα οι παραπάνω θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό τόσο από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί αλλά και από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν από πού έφυγε η σαΐτα η οποία προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Ο άτυχος πατέρας, Κώστας Θεοδωρακάκης, καταγράφει με την κάμερά του τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το άκρως επικίνδυνο έθιμο συνεχίζεται μέχρι τη στιγμή που ο οπερατέρ πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγο αργότερα θα αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο.

Σε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπουμε τη σαϊτα που τον χτύπησε και του στοίχισε τη ζωή. Η σαϊτα φεύγει σαν ρουκέτα προς το σημείο που ο αδικοχαμένος εικονολήπτης στέκεται για να κάνει τη δουλειά του.

Ο θάνατός του είναι αναπόφευκτος. Στο πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα όλοι έχουν παγώσει. Δυστυχώς όμως είναι πολύ αργά για τον 53χρονο πατέρα. Κανένας δεν μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών
Ο άτυχος 53χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Ο Κώστας Θεοδωρακάκης είχε συνεργαστεί με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, ενώ στο αυτό το διάστημα εργάζονταν για το messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι Αρχές πλέον εξετάζουν τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπιστούν τα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Στη δημοσιότητα ήρθε ένα ακόμη βίντεο-σοκ από τοπικό μέσο ενημέρωσης που δείχνει την αλλοφροσύνη που επικράτησε στο σημείο μετά τον θανάσιμο τραυματισμό το εικονολήπτη.

Ο θάνατος του 53χρονου δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου εθίμου. Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα.
Κατά την Ελληνική Επανάσταση οι Μεσσήνιοι πέταξαν σαΐτες γεμισμένες με μπαρούτι για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Από τότε, σε ανάμνηση του γεγονότος, κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη γίνεται σαϊτοπόλεμος..

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications