Συνήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν τα τελευταία 27 χρόνια γυναίκα-θύμα σοβαρού τροχαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η Μουνίρα Αμπντούλα η οποία τότε ήταν 32 ετών, έπαθε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε και οδηγούσε συγγενής της συγκρούστηκε με λεωφορείο. Έκτοτε είχε παραμείνει «φυτό», δεν ανταποκρινόταν στα εξωτερικά ερεθίσματα και δεν αισθανόταν πόνο.
Ο τετράχρονος τότε γιος της, ο Oμάρ Γουέμπερ, δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό, παρά μόνο μια μελανιά στο κεφάλι καθώς η μητέρα του τον αγκάλιασε σφιχτά λίγο πριν τη σύγκρουση για να τον προστατεύσει.
«Δεν την εγκατέλειψα ποτέ γιατί είχα προαίσθημα πως μια μέρα θα ξυπνήσει. Μοιράζομαι την ιστορία μας για να πω στον κόσμο να μην χάνουν τις ελπίδες τους για τους αγαπημένους τους. Να μην τους θεωρείτε νεκρούς όταν είναι σε τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο ίδιος.
Η γυναίκα νοσηλεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία. τρεφόταν μέσα από σωληνάκι, ενώ ταυτόχρονα έκανε φυσιοθεραπείες για να μην ατροφήσει το μυϊκό της σύστημα.
Το 2017 η οικογένεια δέχθηκε μια δωρεά από κρατική οργάνωση και έτσι την μετέφερε σε νοσοκομείο της Γερμανίας όπου υποβλήθηκε σε μια σειρά από διορθωτικές επεμβάσεις στα χέρια και τα πόδια της, και πήρε φαρμακευτική αγωγή, που θα βοηθούσε να βελτιωθεί η κατάστασή της.
Εκεί υποβλήθηκε σε διορθωτικές επεμβάσεις στα χέρια και τα πόδια και πήρε φαρμακευτική αγωγή για να βελτιωθεί η κατάστασή της.
Έναν χρόνο αργότερα, ο γιος της συμμετείχε σε έναν καβγά στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν και τότε η μητέρα του κουνήθηκε για πρώτη φορά μετά το ατύχημα.
«Έγινε μια παρεξήγηση στο δωμάτιο και ένιωσε πως βρισκόμουν σε κίνδυνο, κάτι που της προκάλεσε σοκ. Έβγαζε περίεργους ήχους και εγώ καλούσα συνεχώς τους γιατρούς να την εξετάσουν, αλλά μου έλεγαν πως όλα είναι φυσιολογικά. Τρεις ημέρες αργότερα, ξύπνησα ακούγοντας κάποιον να φωνάζει το όνομά μου. Ήταν εκείνη που φώναζε το όνομά μου, πετούσα από χαρά. Για χρόνια ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή και το όνομά μου ήταν η πρώτη λέξη που είπε», ανέφερε ο Ομάρ.
Με τον καιρό, η Μουνίρα Αμπντούλα άρχισε να ανταποκρίνεται ολοένα και περισσότερο και πλέον μπορεί να βιώσει πόνο και να συζητήσει.
Επίσης επέστρεψε στο Αμπού Ντάμπι, όπου κάνει φυσιοθεραπείες και άλλες θεραπείες αποκατάστασης, κυρίως για να βελτιωθεί η στάση του σώματός της όταν κάθεται και να μην ατροφήσουν οι μύες της.
Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις ανθρώπων που συνέρχονται από κώμα μετά από τόσα πολλά χρόνια και ακόμα και τότε η ανάρρωσή τους μπορεί να κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης κάποιοι που συνέρχονται συχνά εμφανίζουν διάφορες μορφές αναπηρίας, λόγω της βλάβης στον εγκέφαλό τους.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου