Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης καταδίκασε σε ισόβια έναν μετανάστη από το Ιράκ που διέμενε παράνομα επί χρόνια στην Αυστρία και ο οποίος δολοφόνησε τη σύντροφό του, επίσης Ιρακινή και πολύτεκνη μητέρα.

Ένας 40χρονος Ιρακινός παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα την 50χρονη σύντροφό του, που ζούσε τους τελευταίους μήνες στο διαμέρισμά του στην Αυστρία, ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία έγινε μετά από έναν καυγά με τη γυναίκα την οποία, σύμφωνα με την Der Standard, «αγαπούσε πολύ».

Ωστόσο η γυναίκα, την οποία φέρεται να είχε μάλιστα παντρευτεί, δεν ήθελε πλέον να κάνει σ!@ξ μαζί του.

Ταυτόχρονα, καυγάδιζε συχνά μαζί του γιατί ήταν χρήστης κάνναβης και τον προσέβαλε συχνά.

«Έθιξε τον ανδρισμό μου, μου έλεγε ότι δεν έχω τρίχες στο στήθος μου», είπε ο άντρας στο δικαστήριο, λέγοντας ακόμη ότι είχε πετάξει το δονητή της γυναίκας επειδή ήταν «επικίνδυνος».

Υποστήριξε επίσης ότι η γυναίκα τον απατούσε τακτικά με άλλους άνδρες.

«Με απάτησε τρεις φορές με άλλους άνδρες και δεν ήθελε να κοιμηθεί μαζί μου πια και, σε κάποιο σημείο, είπε ότι το πέος μου ήταν πολύ μικρό», είπε σε ψυχίατρο, σύμφωνα με την αυστριακή Heute.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι την ημέρα της δολοφονίας ένας άλλος Ιρακινός την περίμενε στο δρόμο για να της δώσει 3.000 ευρώ για πλαστική.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι το μαχαίρωμα ήταν πράξη αυτοάμυνας καθώς τον είχε απειλήσει με μαχαίρι, λέγοντας του «θα σε σκοτώσω επειδή δεν είσαι άνδρας!»

Στη συνέχεια είπε ότι της άρπαξε το μαχαίρι και τότε όλα σκοτείνιασαν ενώ δεν θυμάται λεπτομέρειες από τον φόνο.

Όταν οι λεπτομέρειες αυτής της τρομακτικής δολοφονίας ήρθαν στο φως, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα σχετικά με το αυστριακό σύστημα ασύλου, όπως μετέδωσε το oe.24.

Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι η αίτησή του για άσυλο απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το 2005, αλλά δεν μπορούσε να απελαθεί επειδή είχε «δικαίωμα στη επικουρική προστασία».

Το καθεστώς αυτό αποσύρθηκε το 2011, αφού ο άνδρας καταδικάστηκε για εκβιασμό, οπότε απελάθηκε στο Ιράκ αλλά δεν έφυγε τελικά και μάλιστα κατέθεσε ξανά αίτηση ασύλου.

Το 2016, ο άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για σωματεμπορία ενώ καταδικάστηκε και σε εννέα μήνες για πρόκληση σωματικής βλάβης.
Ωστόσο, δεν φυλακίστηκε επειδή θεωρήθηκε ακατάλληλος για κάτι τέτοιο, μετά από ψυχιατρική έκθεση, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ακόμη και μετά την άρνηση της άδειας παραμονής του το 2017, υπέβαλε άλλη αίτηση και παρέμεινε στη χώρα..

sputniknews

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications