Εγκεφαλικά νεκρή γυναίκα μετά από τρεις μήνες γέννησε ένα παιδί!

Η 26-άχρονη Katarina Segueyra την περασμένη Πέμπτη γέννησε ένα παιδί, ηταν εγκεφαλικά νεκρή. Ο εγκέφαλος της εγκύου γυναικάς πέθανε, αλλά το σώμα της διατηρήθηκε ζωντανό για τρεις μήνες κάτω από συσκευές υποστήριξης της ζωής, και υποβληθεί σε καισαρική τομή.

Το παιδί ηταν αγόρι και αμέσως ονομάστηκε ως Θαύμα Παιδί. Η Katarina Segueira ηταν αθλητικός τύπος και ασχολούνταν με τον αθλητισμό και το κανό, αλλά τον Δεκέμβριο του 2018 έπαθε οξεία άσθμα στο σπίτι της .

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μπήκε σε τεχνητό κώμα, αλλά ήταν πολύ αργά. Λίγες μέρες αργότερα, η κατάσταση της Katharina (Καθάριν ) επιδεινώθηκε και οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο εγκέφαλος της γυναίκας υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω παρατεταμένης έλλειψης οξυγόνου.

Η Katharina κηρύχθηκε σχεδόν νεκρή. Κατά τη διάρκεια του εγκεφαλικού θανάτου της η βρισκόταν στην 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης και αποφασίστηκε να κρατήσουν το σώμα της για κάποιο χρονικό διάστημα κάτω από μια τεχνητή συσκευή πνεύμονα για να επιτρέψει στο παιδί να «ωριμάσει» στη μήτρα.

Οι συγγενείς της Katharina, καθώς και ο πατέρας του παιδιού Bruno Sapolo, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους σε αυτό. Η Katarina παρέμεινε έτσι για 56 ημέρες και όταν ήρθε η 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης, εμφανίστηκαν προβλήματα με την αναπνοή του εμβρύου. Και τότε αποφασίστηκε να γίνει επειγόντως καισαρική.

Το αγόρι αφαιρετικέ με ασφάλεια και ζύγιζε 1,7 κιλά. Λόγω της πρόωρης ζωής του, τοποθετήθηκε αμέσως στον νεογνικό θάλαμο, αλλά αναφέρθηκε ότι σύντομα θα του επιτραπεί να τον πάει σπίτι του με τον πάτερα του.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην Πορτογαλία, που ένα παιδί γεννιέται από μια μητέρα με νεκρό εγκέφαλο. Η προηγούμενη ήταν το 2016 όταν ένα μωρό πέρασε 15 εβδομάδες στη μήτρα μιας νεκρής μητέρας. Την άλλη μέρα της καισαρικής έγινε η κηδεία της Katharine.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications