Ο Άλεξ Τζόουνς παραδέχεται δημόσια ότι πάσχει από «ψύχωση» – Τι ακριβώς συμβαίνει;

Πριν από δύο εβδομάδες, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων του Sandy Hook άσκησαν αγωγή εναντίον του «συνωμοσιολόγου» Alex Jones, η οποία υπό κανονικές συνθήκες, θα παρέμενε ιδιωτική μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.Ωστόσο η αγωγή πήρε διαστάσεις μέσω των ΜΜΕ.

Ο Jones – ο οποίος έχει λογοκριθεί και αποκλειστεί από το Twitter, την Apple, το Facebook, το YouTube και το Spotify και τώρα μπορεί και από το Instagram για τη φλεγμονώδη ρητορική του, χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα του Infowars για να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση και τους ανθρώπους που τον διώκουν, τις οικογένειες των θυμάτων του Sandy Hook κατά τη διάρκεια μαζικής ένοπλης επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Connecticut το 2012.

Στο βίντεο, ο Jones με τη συνδρομή του δικηγόρου, αναπτύσσει δημόσια αέρα την αμυντική τους στρατηγική. Έτσι, στις 29 Μαρτίου, οι δικηγόροι του Sandy Hook πήραν αποσπάσματα από την ολονύκτια κατάθεση του Jones στο YouTube – στο πνεύμα της «διαφάνειας», είπαν.

Τα βίντεο, που δημοσιεύονται σε δύο μέρη, προσφέρουν ένα παράθυρο στις σκέψεις του Jones σχετικά με την πολυετή εκστρατεία που έκανε ο ίδιος και τα σόου του στο Infowars σχετικά με την υπόθεση Sandy Hook, την οποία θεωρούσε ως ψευδή και σκηνοθετημένη.

Ωστόσο, ενώ από τη μια αρνείται να αναγνωρίσει ΄το ότι οι πράξεις του πρόσθεσαν στη θλίψη και την αγωνία στις οικογένειες των θυμάτων και ισχυρίζεται ότι οι αγωγές που του κατατέθηκαν ήταν αντίποινα για την αποτυχημένη προεδρική προσπάθεια της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016, από την άλλη παραδέχεται ότι όλα αυτά τα χρόνια της παραπληροφόρησης γύρω από τη σφαγή ήταν σχετικά με μια «ψύχωση». Ισχυρίστηκε ότι χρόνια μάρτυρες «διεφθαρμένων» κυβερνήσεων και θεσμών τον καθιστούσαν βαθιά σκεπτικιστή για τα «mainstream media» και το «agenda hidden behind things».

«Και εγώ ο ίδιος είχα σχεδόν σαν μια μορφή ψύχωσης στο παρελθόν, όπου ουσιαστικά πίστευα ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα, παρόλο που τώρα μαθαίνω πολλές φορές ότι τα πράγματα δεν έχουν ενορχηστρωθεί», δήλωσε ο Jones. «Γι ‘αυτό σκέφτομαι ως ειδικός, ως κάποιος που δίνει μια γνώμη, ότι οι απόψεις μου ήταν λάθος. Αλλά ποτέ δεν ήταν λάθος συνειδητά για να βλάψω τους ανθρώπους».

Ο Alex Jones είναι ο… Alex Jones; Για τον ‘μεγάλο’ συνωμοσιολόγο με τα εκατομμύρια ακολούθους του ανά τον κόσμο, υπάρχει μια «θεωρία συνωμοσίας». Ότι δεν είναι ο Alex Jones, αλλά κάποιος άλλος, o stand-up ηθοποιός Bill Hicks ο οποίος υποτίθεται πέθανε το 1994 από καρκίνο, στα 32 χρόνια. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν στην ηλικία που «μοιάζει» να είναι ο Jones, και όχι στα 45 που ισχυρίζεται ότι είναι ο Jones αλλά… δεν δείχνει καθόλου να είναι τόσο νέος.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:

Παρά τους πολλούς οπαδούς του, o Jones, δεν ήταν ποτέ αποδεκτός από τους πραγματικούς αμερικάνους ακτιβιστές. Γι’ αυτούς ο Jones, αντιπροσωπεύει αυτό που χαρακτηρίζεται ως «controlled oposition», ελεγχόμενη αντίσταση, και μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου πολύ έγιναν έξαλλοι μαζί του, ήταν η προσπάθεια να πείσει το κοινό του ότι ο σεισμός της Φουκουσίμα ήταν φυσιολογικός και όχι αποτέλεσμα της λειτουργίας του HAARP.

Επίσης πολλοί υποστηρίζουν ότι ο διωγμός του είναι απλά παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους ακτιβιστές ή αλλιώς «truthers», αφού το ‘αστέρι’ μπορεί να πέσει, μπορούν όλοι.

Αν όλα αυτά τα κομμάτια κολλάνε μεταξύ τους, ο Jones δεν μπορεί για πολύ ακόμα να παριστάνει τον 45άρη, ή 50άρη. Ήρθε η ώρα το αστέρι να «δύσει», με αξιοπρέπεια και ηρωισμό, ότι διώχθηκε για τις αποκαλύψεις του, αυτές βέβαια που ήταν πάντα φιλτραρισμένες, τόσο όσο. Και ένα μήνυμα: Μην βλέπετε παντού θεωρίες συνωμοσίας, γιατί αυτό είναι «ψύχωση»…

Ένα ακόμα ενδιαφέρον βίντεο:

Aπο:igata.gr,ΥΓ το οτι ειναι δικός τους κατά κάποιο τρόπο το έχουμε πει από το 2016, από ένα θέμα μονο ,που για το ίδιο θέμα μπορείς να καταλάβεις και στην Ελλάδα ποιοι ειναι δικοί τους η άπλα χρήσιμοι ηλίθιοι!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications