Το μασονο-Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέβασε 137 ψεύτικες σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς Instagram στη Μ. Βρετανία και άλλες 31 στη Ρουμανία, για δήθεν"ρητορική μίσους" και διχαστικά σχόλια ( κατόπιν υποδείξεων συμμοριτών αυτο δεν το λένε όμως ).

Τα άτομα τα οποία βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς αυτούς παρουσιάζονταν ως ακτιβιστές της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς στη Μ. Βρετανία, σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλάιχερ, επικεφαλής πολιτικής κυβερνοασφαλείας του Facebook, σε σχετικό blogpost.

Όπως αναφέρει το Digital Forensic Research (DFR) Lab, κάποιες από τις πιο δημοφιλείς σελίδες που κατέβηκαν υπερασπίζονταν τον ρόλο των μεταναστών στη Βρετανία και υποδείκνυαν εχθρικό υλικό που σχετιζόταν με το Τόμι Ρόμπινσον, πρώην επικεφαλής της English Defense League.

Σύμφωνα με το Reuters, το DFR, μια μικρή ομάδα online forensics του Atlantic Council, συνεργάζεται με το Facebook στο πλαίσιο των ερευνών πάνω σε δραστηριότητες με σκοπό την ανάμειξη από ξένες χώρες,

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook, το Twitter και η Alphabet (Google) δέχονται πιέσεις από ρυθμιστικές Αρχές ανά τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση παραπληροφόρησης με σκοπό την αποσταθεροποίηση εκλογών μέσω της υποκίνησης σκληροπυρηνικών θέσεων ή της διεξαγωγής εκστρατειών προπαγάνδας.

Τον προηγούμενο μήνα το Facebook είχε κατεβάσει εκατοντάδες λογαριασμούς, σελίδες και γκρουπ στην Ινδονησία, αφού διαπιστώθηκε ότι συνδέονταν με μια online οργάνωση η οποία κατηγορείται για την εξάπλωση ρητορικής μίσους και fake news.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα άτομα που ήταν πίσω από τους ψεύτικους λογαριασμούς έκαναν συχνές αναρτήσεις για τοπικές και πολιτικές ειδήσεις και θέματα όπως η μετανάστευση, η ελευθερία λόγου, ο ρατσισμός, τα θέματα LGBT, η ακροδεξιά, οι σχέσεις Ινδίας και Πακιστάν και η θρησκεία (Χριστιανισμός και Ισλάμ).

Μία από αυτές τις σελίδες είχε 175.000 λογαριασμούς να την «ακολουθούν», και περίπου 4.500 λογαριασμοί «ακολουθούσαν» έναν ή περισσότερους από τους επίμαχους λογαριασμούς στο Instagram.

Στη Ρουμανία, οι διαχειριστές των σελίδων και οι κάτοχοι των λογαριασμών έκαναν αναρτήσεις για πολιτικά θέματα, περιλαμβανομένων «ειδήσεων» με φανταστικούς τίτλους υπέρ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τον Γκλάιχερ.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications