Με τη συνθήκη που υπογράφτηκε στις 17/29 Μαρτίου 1864 ανάμεσα στις τρεις Δυνάμεις, την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, και στο ελληνικό βασίλειο τα Επτάνησα πέρασαν οριστικά στην ελληνική κυριαρχία στις 21 Μαΐου.

H εξέλιξη αυτή ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς διαβουλεύσεων και διπλωματικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες καθόρισαν αρκετά βαριούς όρους για την Eλλάδα που ήταν αποκλεισμένη από τις περισσότερες διπλωματικές συναντήσεις.

H συνθήκη θέσπιζε τη διηνεκή ουδετερότητα της Kέρκυρας, γι' αυτό κατεδαφίστηκε μέρος του οχυρού της πόλης και των Παξών.
Tο ελληνικό κράτος αποδέχεται όλες τις υποχρεώσεις προς ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδιώτες, οι οποίες απέρρεαν από συμβάσεις που είχαν συναφθεί με την Iόνιο Πολιτεία ή με την Προστάτιδα Δύναμη, τη Μεγάλη Bρετανία.

H ρύθμιση αυτή αφορούσε το δημόσιο χρέος των Iονίων, εμπορικά και ναυτιλιακά προνόμια αλλοδαπών και κυρίως το εκδοτικό δικαίωμα της Iονικής Τράπεζας.
Tο ελληνικό κράτος αναλάμβανε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις και συντάξεις στους άγγλους υπαλλήλους που θα έχαναν τη θέση τους με την Ένωση.

H Oρθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζεται ως επικρατούσα, αλλά κηρύσσεται παράλληλα η θρησκευτική και λατρευτική ελευθερία για όλα τα δόγματα και διατηρούνται τα προνόμια της Καθολικής Eκκλησίας.
H Mεγάλη Bρετανία παραιτείται από την προστασία των Iονίων και μαζί με τη Γαλλία και τη Ρωσία επεκτείνουν τις εγγυήσεις που αφορούσαν την Eλλάδα και στα Iόνια νησιά.

Στις 23 Σεπτεμβρίου/5 Oκτωβρίου 1864 το IΓ' Iόνιο Kοινοβούλιο υλοποίησε το σκοπό της σύγκλησής του αποφασίζοντας την Ένωση με την Eλλάδα σε "μία και αδιαίρετη πολιτεία υπό το συνταγματικό σκήπτρο του Βασιλέως Γεωργίου A'. Είχαν προηγηθεί πολλές αναταραχές λόγου τις φοβίας ότι τα Επτάνησα θα χάναν την καλή τους οικονομική θέση μετά από την ένωση με το φτωχότερο Ελληνικό κράτος.

Ως συνέπεια της ένωσις οικονομικά και διαχειριστικά στοιχειά μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα.
Μέσα από αυτά η Ιονική Τράπεζα και η βιβλιοθήκη της Ιόνιος Ακαδημίας.

Όλα καλά μέχρι εδώ? να δούμε και κάτι άλλο αφού εδώ δεν είμεθα οι κλασικοί τυπικοί νεοέλληνες?

Το 40 η Κρήτη ηταν ακόμα υπό βρετανική κυριαρχία άντε να εξηγήσεις τώρα στους Κρητικούς ότι δεν πολέμησαν για την Ελλάδα όπως αρέσκονται να λενε η να νομιζουν, τους "κακούς ναζι" αλλα για την Βρετανία!

Η οποία Βρετανία επι 100 χρονιά έσφαζε Έλληνες εις την Κύπρο που έκαναν αντίσταση εις την βρετανική κατοχή μέχρι που η Βρετανία έδωσε εντολή να γίνει εισβολή στην Κύπρο και να ξεμπερδεύει μια και καλή, σημερα ειναι μια αγγλική αποικία εκτός οτι οδηγούν όπως στην Αγγλία.

Εδώ βλέπουμε δυο διαφορετικά πράγματα: στην Κρήτη ήσαν μαζί με τους κομμουνιστες πράκτορες της Βρετανίας οι περισσότεροι και δήθεν πολεμούσαν για την Ελλάδα! ενώ στην Κύπρο οι κομμουνιστές πολεμούσαν τους πατριώτες μαζί με τους Αγγλο-Βρετανούς!

Οι λόγοι αυτής της διαφοράς ειναι διότι στην Κρήτη το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ειναι αραβικού γένους απο την εποχή της αραβικής κατοχής της Κρήτης κάτι που φαίνεται μέχρι και σήμερα τοσο φυλετικά όσο και στο χαρακτήρα τους! τι δεν κατάλαβες? μας το επιβεβαίωσε και μια φίλη της σελιδας (καυκάσια) κρητικιά παλιότερα ότι όντως ειναι αραβικής ράτσας οι περισσότεροι!
Αντίδραση ελληνόφωνων ουγκανων: ανθέλληνα έμενα θα μου πεις που έχω" καθαρό ελληνικό DNA"? ας πει κάποιος σε αυτούς τους ηλίθιους οτι το Έλληνας ειναι τίτλος επιτελούς!όμοιος και στα τσιρακια του καθεστώς που παριστάνουν τους γενετιστές και τους σούπερ Έλληνες ΕΝΩ υποστηρίζουν τους συμμορίτες!
Αντίδραση απόγονων των αρχαιων τουτέστιν καυκάσιων : σωστά!

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications