Ο ένατος πλανήτης  η  πλανήτη Χ είναι πέντε φορές πιο μεγάλος από τη Γη και είναι πιο κοντά  μας από ότι περίμεναν!

Οι αστρονόμοι είναι όλο και περισσότερο σίγουροι ότι έξω εκεί, στην περιφέρεια του ηλιακού μας συστήματος,είναι κρυμμένος ένας μεγάλος πλανήτης .

Τώρα, νέες μελέτες δείχνουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν τον κόσμο, το μέγεθός του και την πραγματική πιθανότητα της ύπαρξής του.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physics Reports, παρέχει χιλιάδες νέα μοντέλα υπολογισμών της δυναμικής εξέλιξης του ηλιακού συστήματος και προσφέρει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη φύση του Πλανήτη 9, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτίμησης ότι είναι κοντά μας και κοντά στον Ήλιο από ό, τι είχαν υποψιαστεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο Πλανήτη εννέα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 φορές με μεγαλύτερη μάζα από τη Γη, και η ελλειπτική τροχιά του είναι 400 φορές την απόσταση Ήλιου-Γης.

Αυτή η τροχιά, επιπλέον, θα έχει κλίση 15 έως 25 μοίρες στο τροχιακό επίπεδο του ηλιακού συστήματος όπου είναι οι περισσότεροι πλανήτες.

Παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους κόσμου είχε προταθεί από διάφορους ερευνητές κατά τον τελευταίο αιώνα, όπου γενικά βαφτιστικέ ως πλανήτη Χ, μόνο σε αυτή τη δεκαετία, όταν η τεχνολογία το επέτρεψε μελέτησαν με μεγαλύτερη ακρίβεια πέρα ​​από τη ζώνη Kuiper, ήταν όταν οι αστρονόμοι συνειδητοποίησαν ότι μόνο η παρουσία ενός γιγάντιου πλανήτη θα μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά αρκετών αντικείμενων που εντοπίζονται, τα οποία φαίνεται να ειναι θύματα της βαρυτικής επιρροής ενός μεγαλύτερου αντικειμένου.

Στα πρόθυρα να είναι παρατηρήσιμος
Με τις προτεινόμενες ιδιότητες, ο πλανήτη Χ είναι ακριβώς στα πρόθυρα να παρατηρηθεί, λέει ο Frank Adams, ένας από τους συγγραφείς και καθηγητής φυσικής και αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Οι τροχιές της μακρινής ζώνης Kuiper και του Πλανήτη Εννέα.
Οι τροχιές ελέγχεται κυρίως από τη βαρύτητα του Πλανήτη Εννέα και δείχνουν μια στενή τροχιακή σχέση. Οι πράσινες τροχιές συνδέονται έντονα με τον Ποσειδώνα και παρουσιάζουν μια ευρύτερη τροχιά. - James Tuttle Keane / Caltech.

Αν γνωρίζαμε πού βρίσκεται στον ουρανό, θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε εκεί με ένα τηλεσκόπιο, προς την σωστή κατεύθυνση και να το δούμε. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μίκρο αντικείμενο σε έναν πολύ μεγάλο ουρανό

Δεδομένου ότι δεν ξέρουμε πού ακριβώς είναι, πρέπει να μελετήσετε ολόκληρο τον ουρανό, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του, για να το βρούμε. Σύμφωνα με τον ερευνητή, μέχρι το 2030 θα το έχουμε δει ή θα έχουμε καλύτερη ιδέα για το πού είναι..

Παρά το γεγονός ότι προσθέτει: "είναι επίσης πιθανό ότι μέχρι τότε θα έχουμε εναλλακτικές εξηγήσεις για τις παρατηρούμενες τροχιακές ανωμαλίες που μέχρι τώρα οδηγούν στο συμπέρασμα της ύπαρξής τους.

©AETOS NEWS

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications