Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η Κίνα έχει αναθέσει σε περισσότερους από 60.000 στρατιώτες το καθήκον της φύτευσης δέντρων σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ρύπανσης και της αλλαγής του κλίματος με την αύξηση της δασών της χώρας.

Ένα μεγάλο σύνταγμα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, μαζί με μέρος της ένοπλης αστυνομίας, έφυγαν από τις θέσεις του στα βόρεια σύνορα για να εργαστούν σε μη στρατιωτικά καθήκοντα. Οι περισσότεροι απεστάλησαν στην επαρχία Hebei, η οποία περιβάλλει το Πεκίνο.

Είναι γνωστό ότι η περιοχή είναι ο κύριος ένοχος για την παραγωγή του διάσημου «smog» που καλύπτει την πρωτεύουσα. Η περιοχή πάσχει από πυκνή ατμοσφαιρική ρύπανση, οπότε το τεράστιο έργο αναδάσωσης έχει σκοπό να εξουδετερώσει το νέφος που καλύπτει τακτικά την πρωτεύουσα και τα τμήματα των βόρειων επαρχιών, ιδιαίτερα το χειμώνα.

Η ιδέα της μαζικής δενδροφύτευσης είναι δημοφιλής σε στρατιωτικά φόρουμ.Το σχέδιο της Κίνας προβλέπει αναδάσωση σε τουλάχιστον 84.000 τετραγωνικά χιλιομέτρά, περίπου ισοδύναμο με το μέγεθος της Ιρλανδίας.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί η δασική κάλυψη της χώρας από το 21% της συνολικής της μάζας σε 23% έως το 2020, ανέφερε η εφημερίδα China Daily . Ο Zhang Jianlong, επικεφαλής της κρατικής δασικής διοίκησης της Κίνας, δήλωσε ότι μέχρι το 2035 ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει το 26%.

Ο Jianlong δήλωσε: Οι εταιρείες, οι οργανώσεις και τα ταλέντα που ειδικεύονται στην οικολογική δουλειά είναι όλοι ευπρόσδεκτοι να ενταχθούν στην μαζική εκστρατεία οικολογικού σχεδιασμού της χώρας. Η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικού κεφαλαίου θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προτεραιοτήτων.

" Χιλιάδες στρατιώτες της Κίνας έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία και έχουν στρατολογηθεί σε δραστηριότητες φύτευσης δέντρων εκτός του Πεκίνου.

Αν και η Κίνα είναι το μεγαλύτερο ρυπογόνο μέρος στον κόσμο, παράγοντας σχεδόν διπλάσιο διοξείδιο του άνθρακα,δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, οι ΗΠΑ Έχει πραγματοποιήσει εκστρατείες για την καταπολέμηση της ρύπανσης.

Δεν η πρώτη φορά που η Κίνα λαμβάνει μέτρα για τη δημιουργία και τη διατήρηση των δασών.Η Δενδροφύτευση χρονολογείται από το 1978, όταν η κινεζική κυβέρνηση υλοποίησε το έργο φύτευσης δέντρων σε ένα φιλόδοξο σχέδιο αναδάσωσης.

Τα νέα δάση θα καλύψουν έκταση περίπου 84.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Επιπλέον, από το 1998, ένα έργο για την προστασία των φυσικών δασών έχει εφαρμοστεί σε 16 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Hebei, όπου κοπή δέντρων των φυσικών δασών έχει απαγορευθεί εντελώς σε αυτές τις περιοχές.

Η Κίνα βρίσκεται επίσης στη διαδικασία μείωσης της υπερβολικής εξάρτησης από τον άνθρακα και επιδιώκει την ανανεώσιμη ενέργεια μέσω μεγάλων επενδύσεων στην έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Η χώρα γίνεται επίσης παγκόσμια πρώτη στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications