Αρναούτογλου: Προσοχή την Παρασκευή σε αυτές τις περιοχές για ανέμους και βροχές

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους και βροχές που θα σημειωθούν την Παρασκευή και ζητά την προσοχή των πολιτών στις περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Για ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, ζητώντας την προσοχή των πολιτών στις περιοχές της χώρας που θα πληγούν πιο έντονα από τα φαινόμενα.

«Προσοχή την Παρασκευή 29/3 στους ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και στις ισχυρές κατά τόπους βροχές — καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα», γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές που θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο κ. Αρναούτογλου δίνει μάλιστα συμβουλές για της περιοχές που θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά και την Αττική.

Συγκεκριμένα, συμβουλεύει να οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα, να προσέχουμε όταν περνούμε από γέφυρες για αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτα, καθώς και όταν προσπερνούμε μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά ή λεωφορεία. «Οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γι' αυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!», συμβουλεύει.

Συνιστά επίσης να αφήνουμε περισσότερο χώρο στους ποδηλάτες, τους μοτοσικλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα, να μην παρκάρουμε κάτω από δέντρα ή διαφημιστικές πινακίδες, αλλά και να αποφεύγουμε μεταφορά φορτιών στην οροφή του αυτοκινήτου.

Τέλος, ο κ. Αρναούτογλου ενημερώνει ότι οι ισχυροί βοριάδες θα συνεχιστούν έως και το Σαββατοκύριακο.

sputniknews

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications