Στην αρχαία Αίγυπτο,το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ιατρικές συνταγές για την ίαση εσωτερικών και εξωτερικών φλεγμονών.
Στην αρχαία Ρώμη, ήταν το ποτό της αριστοκρατίας.
Οι γυναίκες είχαν ερωτευτεί τις καλλυντικές του ιδιότητες και έκαναν μπάνιο μέσα σ αυτό, όπως επίσης έφτιαχναν κρέμες προσώπου.
Όλες γνωρίζουμε ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρήσει νεανική και λαμπερή την επιδερμίδα της και το πέτυχε.
Είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό. Παλιά το έδιναν στα βρέφη αντί για το μητρικό και ειδικά στα καχεκτηκά παιδάκια, για να πολεμήσουν την αναιμία.Βοηθά στην απορρρόφηση του ασβεστίου από το έντερο.
Επίσης βοηθά στην γρήγορη επούλωση πληγών και στην πρόληψη κάποιων ασθενειών ,όπως π.χ.το έκζεμα.
Έχει οξέα που προσφέρουν ελαστικότητα στο δέρμα.
Περιέχει και λιπαρά όξεα όπως Ω3 ΚΑΙ Ω6, που βοηθούν στην απορρόφηση των βιταμινών. Τα μεταλλικά του στοιχεία επιτρέπουν στο δέρμα να καθαρίζεται, αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και δημιουργούνται νέα,ζωντανά!!!
Παλιότερα, όλα τα καλλυντικά σκευάσματα που ήταν για ανάπλαση, είχαν κολλαγόνο και ελαστίνες, δίνοντας ένα αποτέλεσμα μόνο 10%-15%. Σήμερα, χρησιμοποιώντας το γάλα της γαϊδούρας στις κρέμες προσώπου, έχουμε αποτέλεσμα 50% σε ανάπλαση, δηλαδή σε αναζωογόνηση του δέρματος, σε επούλωση πληγών, σε ενυδάτωση από ψυχογενείς αφυδατώσεις!!! Μια κρέμα προσώπου από αυτό το γάλα, είναι αναπλαστική,αντιρυτιδική, συσφικτική, αντιγηραντική και ενυδατική. Όλα σε ένα.
ΥΛΙΚΑ
6 γραμμάρια γάλα γαιδούρας σε σκόνη
11 γραμμάρια λευκή άργιλος
1 γραμμάριο τριμμένη καλέντουλα σε σκόνη
12 γρ ανθόνερο λεβάντα ή νερό
Απλά ανακατεύουμε τις πούδρες και αργά προσθέτουμε το νερό για να κάνει μια πάστα. Την απλώνουμε σε καθαρό δέρμα για 10-20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Αν δε βρείτε σε σκόνη υπάρχει και σε υγρή μορφή σε αρκετά μπαχαροπωλεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου