Η NASA λογοκρίνει την εικόνα των ογκωδών «ξένων πύργων» που είναι ορατοί στην επιφάνεια του Άρη VIDEO

Ερευνώντας τον κόκκινο πλανήτη με τη βοήθεια του Google Mars, ο ερευνητής José Luis Camacho ανακάλυψε σειρά τεράστιων πύργων στην επιφάνεια του Άρη.

Κάθε μία από τις τρεις κατασκευές θα έχει ύψος περίπου πέντε χιλιομέτρων. Αυτό θα ήταν ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό κατόρθωμα, αφού το ψηλότερο κτίριο στη Γη είναι μόνο στο μισό αυτού του μεγέθους.

Για να χαρτογραφήσει την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, η Google χρησιμοποίησε δεδομένα από τον ανιχνευτή Mars Global Surveyor και το φωτογραφικό του όργανο.

Μεταξύ των φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται, η εικόνα με συγκεκριμένο αριθμό M00-01661 της NASA, δεν είναι πλέον διαθέσιμη, και λήφθηκε τον Απρίλιο του έτους 1999, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Terra Meridiani.

Και συμπτωματικά αυτή η ακριβής περιοχή επιλέχθηκε ως σημείο προσγείωσης για το Rover Opportunity της NASA το 2010.Οι ερευνητές λένε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για συμπτώσεις.

Υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είχαν κανει αποστολή στον Άρη για να έρευνα στην περιοχή και να συλλέξουν πληροφορίες για μια μελλοντική επανδρωμένη αποστολή για να εξερευνήσουν κάποιον από τους πύργους.

Λένε επίσης ότι η θέση των δομών φαίνεται να έχει επιλεγεί ειδικά για την προσγείωση τους. Πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Αρειανοί θα μπορούσαν να έχουν χτίσει τους πύργους σε αυτό το μέρος για να συλλάβουν την ηλιακή ενέργεια.

Η σειρά των τεράστιων πύργων λόγω των ιδιόμορφων χαρακτηριστικών τους, φαίνεται να έχουν μια προφανή τεχνητή προέλευση.Εκτός από τις γύρω πεδιάδες, οι πύργοι φαίνεται να έχουν αντέξει στο χρόνο ή θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πύργοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. .

Αν εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος στον Άρη, αυτό είναι ένα από τα τελευταία σοκ, και δεν είναι τυχαίο ότι η NASA έχει εξαφανίσει εικόνες από αυτό το μέρος.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications