Metron Analysis: Ισχυρό προβάδισμα 12,1% της ΝΔ με 37,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,1%
Metron Analysis: Ισχυρό προβάδισμα 12,1% της ΝΔ με 37,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,1%

Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» Μεγάλο προβάδισμα με 12,1% έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», που επαναβεβαιώνει το πλήγμα του Μακεδονικού στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.

Η ΝΔ συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου ποσοστό 37,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί με 25,1% ενώ προβλέπεται πεντακομματική Βουλή, κάτι που ευνοεί τον στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτοδυναμία.

Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με ανοδικές τάσεις και ποσοστό 9,1% ενώ ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6,1%. Εκτός Βουλής μένουν Ποτάμι και ΑΝΕΛ ενώ η Ένωση Κεντρώων δίνει μάχη για το όριο του 3%. Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, μόνο η Ελληνική Λύση με 2,8% πλησιάζει το πλαφόν για την είσοδό της στη Βουλή. Από τα ευρήματα και της συγκεκριμένης έρευνας φαίνεται ανάγλυφα η ζημιά, που προκαλεί στο κυβερνόν κόμμα η Συμφωνία των Πρεσπών και κατ’ επέκταση το Μακεδονικό.

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν μία πραγματική καθίζηση ειδικά στη βόρεια Ελλάδα και ενώ η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού σε ποσοστό άνω του 70% απορρίπτει τη συγκεκριμένη Συμφωνία.

Η ελεύθερη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, είναι αυτή που οδήγησε την κυβέρνηση σε «στροφή» προς τα θέματα οικονομίας και την παροχολογία ενώ στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επικοινωνιακού χαρακτήρα έξοδος στις αγορές με πενταετές ομόλογο. Ωστόσο, όλα δείχνουν, πως η ζημιά για το κυβερνόν κόμμα είναι μη αναστρέψιμη ενώ η ΝΔ ευελπιστεί σε αυτοδυναμία, εάν επιβεβαιωθούν και στην κάλπη τα δημοσκοπικά ποσοστά και η επόμενη Βουλή είναι όντως πεντακομματική. Στον αντίποδα, η μαχητική κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στάση φαίνεται πως επιβραβεύει τη Χρυσή Αυγή με αξιοσημείωτη άνοδο και ποσοστό άνω του 9%.

Ειδικότερα:
ΝΔ: 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ:25,1%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
Κίνημα Αλλαγής: 7%
ΚΚΕ:6,1%
Ποτάμι: 1,9%
ΑΝΕΛ: 1,3%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3%
Ελληνική Λύση: 2,8%
Άλλο: 4%

bankingnews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications