Στο  Σικάγο κάνει τόσο κρύο που οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ακούν τον «τρόμο του πάγου»

Ο τοπικός ειδησεογραφικός σταθμός WGN ανέφερε στις 30 Ιανουαρίου ότι πολλοί από τους κάτοικους είχαν ακούσει τον « Ice quakes» στην πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Και αν και οι αναφορές στο Σικάγο δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, το φαινόμενο είναι πραγματικό, ο όρος «Cryoseisms - Ice quakes» όπως το αποκαλούν εμφανίζονται όταν το παγιδευμένο υπόγειο νερό ξαφνικά παγώνει καθώς η θερμοκρασία πέφτει, προκαλώντας την διόγκωση του. ( Είναι το ίδιο φαινόμενο που μπορεί να σπάσει έναν κινητήρα αυτοκίνητου αν δεν έχει αντιψυκτικό και παγώσει το νερό ).

Όλα τα υπόγεια ύδατα μπορούν να παγώσουν και να διογκωθούν προκαλώντας ισχυρούς κρότους.

Σπάνια γεγονότα
Το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνια γεγονός. Μια μεγάλη έκρηξη έπληξε το βορειοδυτικό Calgary του Καναδά το 2014 αποδόθηκε σε αυτο το φαινόμενο, αλλά οι ερευνητές δεν το επιβεβαίωσαν ποτέ ως την αιτία που την προκάλεσε.

Ο Charles Mott, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) που εξυπηρετεί το Σικάγο, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει προσωπικά κανένα τέτοιο ήχο τις τελευταίες ημέρες.

Για να υπάρξει ένα τέτοιο φαινόμενο, απαιτούνται τουλάχιστον τρεις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το "Frost Quakes με τίτλο: Προβλέψεις για το απρόβλεπτο κέλυφος, που δημοσιεύθηκε online το 2015 στο Weatherwise Weather Magazine . Κατ 'αρχάς, βροχή ή απόψυξη να προκαλέσει κορεσμό του εδάφους με νερό. Δεύτερον, στο έδαφος να μην υπάρχει καθόλου χιόνι, το οποίο καλύπτει το έδαφος και το προστατεύει από ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Τρίτον, η θερμοκρασία να πέφτει γρήγορα, παγώνοντας τη γη.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τέτοιες δονήσεις έχουν συμβεί πρόσφατα στην περιοχή του Τορόντο. Οι συντάκτες του "Προβλέψεις για το απρόβλεπτο κέλυφος" δημοσίευσαν ένα διαφορετικό άρθρο τον Ιούνιο του 2016, υποδεικνύοντας ότι η αύξηση του φαινόμενου θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής .

Οι θερμότερες και πιο υγρές μάζες του αέρα έχουν γίνει πιο συνηθισμένες στην περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφήνοντας το έδαφος υγρό και χωρίς χιόνι. Όταν αυτές οι μάζες του αέρα γίνουν ψυχρές, μπορεί να εμφανιστεί το φαινόμενο. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι στο Grand Forks, στη Βόρεια Ντακότα, όταν ρωτήθηκαν είπαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ τον όρο «Cryoseisms». Ο Brent Hewett, μετεωρολόγος στο γραφείο NWS στην περιοχή Twin Cities της Μινεσότα, δήλωσε ότι δεν υπήρξαν αναφορές σε αυτή την περιοχή, πιθανώς επειδή υπάρχει χιόνι στο έδαφος.

Στο παρακάτω βιντεο ακούστε πως ακούγεται το φαινόμενο:

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications