Τραμπ: Πολύ υψηλό το κόστος της παράνομης μετανάστευσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η παράνομη μετανάστευση έχει «στοιχίσει», από την αρχή του έτους, το ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε 25,7 εκατ. άτομα υπολογίζονται οι μη καταγεγραμμένοι μετανάστες.

Στο «υψηλό κόστος» των παράνομων — μη καταγεγραμμένων — μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η παράνομη μετανάστευση έχει «στοιχίσει» στις ΗΠΑ, από την αρχή του έτους, το ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τόνισε δε, ότι ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων μεταναστών ανέρχεται στα 25,7 εκατομμύρια άτομα, όταν το 2015 διαμορφωνόταν σε περίπου 12 εκατομμύρια άτομα.

«Η παράνομη μετανάστευση κοστίζει πάνω από 200 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο» είχε γράψει στο Twitter ο Τραμπ, τον προηγούμενο μήνα.

Τον Δεκέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χάνουν ετησίως 250 δισεκατομμύρια δολάρια, μην υπολογίζοντας μάλιστα την «τεράστια εισροή ναρκωτικών». Βέβαια, το συγκεκριμένο ποσό αμφισβητείται από αρκετούς.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό τμήμα των προεκλογικών υποσχέσεων του Τραμπ αποτελούσε η υιοθέτηση μίας σκληρής γραμμής απέναντι στη μετανάστευση.

Ωστόσο, αυτή η δέσμευση συναντάει την έντονη αντίδραση των Δημοκρατών, οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα «μπλόκαραν» τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό —εξέλιξη η οποία οδήγησε στο εν μέρει «λουκέτο» της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το «λουκέτο», το οποίο ήρθη την Παρασκευή, στοίχισε πολύ παραπάνω από το κόστος ανέγερσης του τοίχους, καθώς οι εβδομαδιαίες άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις του «shutdown» υπολογίζονται σε σχεδόν 1,2 δισ. δολάρια.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications