Θρίλερ με φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών που δείχνουν ότι ανέβηκαν στα Ίμια

Φωτογραφίες με Τούρκους κομάντος που έχουν ανεβεί στα Ίμια ανέβηκαν στο Google. Κανείς δεν ξέρει πότε έχουν τραβηχτεί και το όλο περιστατικό παραπέμπει σε θρίλερ.

«Μόνο τουρκικά σκάφη υπάρχουν στην περιοχή – Δεν πλησιάζουν οι Έλληνες» λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Σκοπός των φωτοφραφιών είναι να προκαλέσουν τους Έλληνες καθώς πλησιάζει η επέτειος της κρίσης των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996. Υπάρχουν φόβοι για Τουρκική προβοκάτσια καθώς το γεγονός καλύπτουν πολλά ΜΜΕ της γείτονος.

Την ίδια ώρα, μερίδα του τουρκικού Τύπου, με πιο σημαντικά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων Hurriyet, Milliyet, Sabah και CNN Turk, αναφέρει ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια, προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας στο πλαίσιο της επετείου.

Στα δημοσιεύματα αυτά υπογραμμίζεται ότι από το απόγευμα εστάλησαν στα Ίμια τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και και μία ακταιωρός, προκειμένου να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις», εννοώντας την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία, που «περιπολούν» την περιοχή. Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια- «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

 

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications