Ο Μυστικός Δείπνος του  ντα Βίντσι αποκαλύπτει το τέλος του κόσμου λέει επιστήμονας

Η ερευνήτρια Sabrina Sforza Galitzia, η οποία υποστηρίζει ότι η ημερομηνία της Αποκάλυψης κρύβεται στον πίνακα του μεγάλου αναγεννησιακού ζωγράφου Λεονάρντο ντα Βίντσι, «Ο Μυστικός Δείπνος».

Η Sabrina Sforza Galitzia εργάζεται στα αρχεία του Βατικανού. Η μελέτη της στα χειρόγραφα του ντα Βίντσι είχε ξεκινήσει από παλιά, όταν ήταν ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το Βατικανό, μάλιστα, έχει εκδώσει τη μελέτη πάνω σε μια ταπισερί με θέμα το «Μυστικό Δείπνο» που είχε φτιαχτεί για τον βασιλιά Λουδοβίκο Η΄ της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την ίδια, συνεχίζει την έρευνά της ώστε στο επόμενο βιβλίο της να εξηγήσει τον πραγματικό «κώδικα» ντα Βίντσι, ο οποίος περιλαμβάνει σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, καθώς και τα 24 γράμματα του λατινικού αλφαβήτου που αναπαριστούν τις 24 ώρες της ημέρας.

Στο διάσημο πίνακα απεικονίζεται η στιγμή που ο Χριστός αποκαλύπτει στους μαθητές του ότι κάποιος θα τον προδώσει. Το κρυμμένο μήνυμα του πίνακα, όμως, είναι η ακριβής ημερομηνία για το τέλος του κόσμου!

Η λύση βρίσκεται στο κεντρικό υπέρθυρο, με σχήμα ημισέληνου, όπου υπάρχει ο μαθηματικός γρίφος. Η Sabrina Sforza Galitzia υποστηρίζει ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει με έναν παγκόσμιο κατακλυσμό, που θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου του 4006 και θα τελειώσει την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πίστευε ότι αυτό το γεγονός θα σηματοδοτήσει «μια νέα αρχή για την ανθρωπότητα», υποστηρίζει η ερευνήτρια.

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ξεκίνησε τον «Μυστικό Δείπνο» το 1495, στην τραπεζαρία του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε (Santa Maria delle Grazie – Παναγία της Χάριτος) στο Μιλάνο.

Την τοιχογραφία είχε παραγγείλει ο δούκας Λουδοβίκος Σφόρτσας, ο οποίος επιθυμούσε αρχικά το κτήριο να αποτελέσει το μαυσωλείο της οικογένειάς του. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1498. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι και τη μοναδική νωπογραφία του που έχει σωθεί. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα έργα στην ιστορία της τέχνης και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αναπαραχθέντα έργα ζωγραφικής.

Πηγή: express.co.uk

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications