Όταν η ταινία "Ημέρα του Αυγού" του Roland Emmerich το 2004,προκάλεσε ανησυχία στην κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα.

Τεράστιο τσουνάμι μέσα στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανεμοστρόβιλοι στο Λος Άντζελες και Εποχή των Παγετώνων στην Ευρώπη,όλα αυτά τα φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην ταινία .

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή είναι ήδη μια πραγματικότητα πέρα ​​από τη φαντασία του Χόλιγουντ. Μπορούμε επομένως να πούμε ότι ο Emmerich, πέραν του ότι είναι αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, ειναι επίσης οραματιστής η κάτι ήξερε.

Βασικά, η ταινία φαίνεται να υπερβάλλει με αυτό που θα μπορούσε να συμβεί στο βόρειο ημισφαίριο,ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Και φαίνεται ότι κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε, καθώς ένα πρωτοφανές ψυχός επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών και πιστεύεται ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Ακραίες θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι θερμοκρασίες στο βόρειο Midwest των Ηνωμένων Πολιτειών έπεσαν στους 28 βαθμούς Κελσίου κάτω από την κανονικό αυτή την εβδομάδα, φθάνοντας σε θερμοκρασίες 35 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Και αν προσθέσουμε τις ριπές ανέμου σε αυτό, η θερμική αίσθηση είναι -51 βαθμοί Κελσίου.

Και αυτό είναι σοβαρό επειδή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για τις βάναυσες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή. Για να μην πούμε ότι θα μπορούσε να καταγράφουν χαμηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι στην Ανταρκτική.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αυτές οι ανώμαλες θερμοκρασίες οφείλονται σε ένα κλιματικό φαινόμενο που ονομάζεται "πολική δίνη". Μια πολική δίνη είναι μια μεγάλη σακούλα με πολύ κρύο αέρα, συνήθως πιο κρύο αέρα στο βόρειο ημισφαίριο, που βρίσκεται στην πολική περιοχή κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Ο κρύος αέρας μπορεί να προχωρήσει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ο πολικός αέρας είναι πιο νότια, στα νότια του Καναδά και στα βόρεια των πεδιάδων, του Midwest και των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τι οδηγεί την αρκτική κρύα μάζα αέρα προς τα νότια. Παράγοντες όπως η δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων ή άλλες άγνωστες αίτιες που επηρεάζουν το κλίμα μπορεί να είναι η πραγματική αιτία.

Ξεκινά η νέα Εποχή των Παγετώνων
Φαίνεται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα είναι η προέλευση αυτής της κλιματικής τρέλας. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η αύξηση των θερμοκρασιών. Υπήρχαν τέσσερις περίοδοι παγετώνων τα τελευταία 1,7 εκατομμύρια χρόνια.

Η πιο πρόσφατη εποχή των παγετώνων άρχισε να λιώνει πριν από 20.000 χρόνια και δεν υποχώρησε από την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών πριν από 10.000 χρόνια.

Τι προκάλεσε την εποχή των παγετώνων; . Εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στη Γη και δεν υπήρχαν οχήματα ή εργοστάσια που να παράγουν ρύπανση. Μερικοί επιστήμονες λένε ότι βρισκόμαστε στην πύλη μιας νέας μικρής εποχής των παγετώνων.Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek προέβλεψε το 1975 μια νέα εποχή των παγετώνων σε ένα άρθρο με τίτλο "Ο κόσμος της ψύξης (The Cooling World)" .

Ο φυσικός Fred Singer αναγνώρισε πέρυσι ότι πρόκειται για μια νέα εποχή παγετώνων , σημειώνοντας ότι τώρα είναι το τέλος της περιόδου των κυκλικών μεσοπαγετωνικής εποχών του πλανήτη κάθε 10000 χρόνια που θα πρέπει να ακολουθείται από μια εποχή παγετώνων κάθε 100.000 χρόνια.

Ίσως η επιστημονική κοινότητα αυτή την φορά να ακούσει εκείνους τους επιστήμονες που προειδοποίησαν για την επόμενη εποχή των παγετώνων εδώ και δεκαετίες.

Και θα πρέπει να σταματήσουν να κατηγορούν όλους τους ανθρώπους για ότι συμβαίνει στον πλανήτη μας και πώς η αύξηση των θερμοκρασιών προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα όπως αυτά που βιώνουμε.

Και σταματήσουν την αλαζονεία τους, μπορούν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα: ότι το παρελθόν επιστρέφει και ότι αντιμετωπίζουμε μια μη αναστρέψιμη νέα εποχή των παγετώνων.

Είστε έτοιμοι για τη νέα Εποχή των Παγετώνων;

Ή είστε ένας από εκείνους που πιστεύετε ότι είναι ένα από τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προκαλείται από ανθρώπους;

©AETOS NEWS

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications