Η Κίνα εκτόξευσε βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο από τα έγκατα της γης

Οι στρατηγικές και τακτικές πυραυλικές δυνάμεις της Κίνας εκτόξευσαν δοκιμαστικά διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από μια βαθιά υπόγεια θέση, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης

«Η Πυραυλική Δύναμη του Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) προσομοίωσε μια επίθεση με βαλλιστικό διηπειρωτικό πύραυλο (ICBM) απέναντι σε έναν φανταστικό εχθρό» ανέφερε την Τετάρτη το Global Times υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία, όπως η θέση της άσκησης ή χρόνος πραγματοποίησης παραμένουν απόρρητα.

Η "μακρόχρονη εκπαίδευση επιβίωσης σε κλειστά περιβάλλοντα" έχει γίνει μια νέα καθημερινότητα για τα στρατεύματα στην Πυραυλική Δύναμη, σημειώνει το δημοσίευμα.

Το 2011, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Georgetown ισχυρίστηκαν ότι είχαν χαρτογραφήσει ένα δίκτυο σηράγγων των 3,000 μιλίων στη βόρεια Κίνα, όπου φυλάσσονται οι πυραύλοι των πυρηνικών δυνάμεων και οι πυρηνικές κεφαλές. Το "υπόγειο Σινικό Τείχος" της Κίνας, όπως το χαρακτήρισαν οι ειδήμονες, είναι ζωτικής σημασίας για την στρατηγική πυρηνικής αποτροπής.

Το κινεζικό στρατιωτικό δόγμα δίνει μεγάλη έμφαση στη χρήση μόνο πυρηνικών όπλων σε αντίποινα εναντίον μιας πρώτης επίθεσης στην Κίνα. Ενώ το Πεκίνο δε σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εκτός αν δεχθεί πρώτο επίθεση, οι αναλυτές δήλωσαν στους Global Times ότι οι Πυραυλικές Δυνάμεις του PLA εξακολουθούν να θέλουν να προετοιμαστούν για πιθανή κρίση.

Ο τακτικός στρατιωτικός σχολιαστής Song Zhongping δήλωσε στους Global Times ότι η Κίνα αποθηκεύει στρατηγικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας σε υπόγειες εγκαταστάσεις. Και οι τρεις γενιές του κινεζικού ICBM - οι DF-5, DF-31 και DF-41 - μπορούν να επιτύχουν στόχους μακρύτερα από 6.000 μίλια μακριά με πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Η αποθήκευση και η εκπαίδευση σε πυροδότηση βλημάτων από υπόγειες θέσεις διασφαλίζει την ικανότητα του Πεκίνου να διεξάγει μια αντεπίθεση και είναι αυτή η ικανότητα που θα αποτρέψει δυνητικούς αντιπάλους από την επίθεση, γράφει ο Hui Zhang, ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης στο Project on Managing the Atom στο Πανεπιστήμιο του Harvard στην Κυβερνητική Σχολή του John F Κένεντι.

Σχετικό βιντεο:

 

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications