Δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν που ξεσηκώθηκαν όλοι για το όνομα Μακεδονία άλλα για τόσα αλλα δεν γίνεται τίποτα?

Κάθονται και κοιτούν τι θα πει ο φερόμενος Πρωθυπουργός που κάνεις δεν ξέρει πως έγινε Πρωθυπουργός(!) και όλη η σπείρα του που παριστάνουν τους υπουργούς, στα αλήθεια νομίζει κανένας ότι η κάθε κυρα Μαγδάλο "υπουργός" που παίρνει θέση από μονή της και έχει άποψη? έτοιμα κείμενα τους δίνουν τι θα πουν.

Βλέπουμε σελίδες του καθεστώς να κάνουν διασπορά ψευδών ειδήσεων ομαδικά όλοι μαζί ως επί το πλείστον κατά της Χ.Α δημοκρατικά πάντα και να ειναι στην πρώτη θέση.

Βλέπουμε δούρειους ίππους ιστοσελίδες δήθεν πατριώτες(υποψιαζόμαστε ποιοι τους προωθούν, είδατε πότε εμάς να βάζουμε σημαίες και να παριστάνουμε τους σούπερ πατριώτες? και είμαστε οι μοναδικοί που λέγαμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι κομμουνισται πριν το βγάλουν ) να κατευθύνουν την μάζα με το πρόσχημα του πατριωτισμού τάχα εκμεταλλευόμενοι το εθνικό φρόνημα, εκτός το ίντερνετ βλέπε εδώ, ποιοι οργανώνουν τα συλλαλητήρια ώστε να γίνει εκτόνωση ), κατά παράδοξο τρόπο δεν έχουμε βρει αληθινή πατριωτική σελίδα που να μην κάνει προπαγάνδα σε διάφορα θέματα.

Παρακολουθώ, κυρίως στα social media, αλλά και σε κουβέντες στην κανονική ζωή, την ευκολία με την οποία μια ομάδα ανθρώπων, μικρή ή μεγάλη μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε όχλο φυσικά αυτα τα ξέρουν οι δυνάστες .

Αυτό που καθοδηγεί συνήθως τα πλήθη είναι η ακατάληπτη ψυχολογία του Όχλου. Της Μάζας. Μια ψυχολογία που την αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα σε καταστάσεις πανικού. Η μίμηση οδηγεί τους ανθρώπους στην απώλεια των φίλτρων της ψυχραιμίας. Μια δεύτερη σκέψη θα τους έκανε σοφότερους. Όμως συχνά απλά ακολουθούν τους υπόλοιπους. Το έχει μελετήσει πολύ καλά ο Λε Μπον το φαινόμενο.

Ένα εξαγριωμένο πλήθος δεν συλλογίζεται ούτε διαβουλεύεται. Κατά τον Γούσταβο Λε Μπον, «δέχεται ή απορρίπτει τις ιδέες χονδρικά, χωρίς να ανέχεται ούτε συζήτηση ούτε αντιλογία». Ούτως ή άλλως, η προσέγγιση της συμπεριφοράς ενός όχλου με πολιτικούς όρους είναι άτοπη, αφού αυτό που πρωταρχικά είναι η πολιτική, είναι η έλλογη προσπάθεια μετριασμού της βίας στην κοινωνία.

Ομως ο όχλος επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο, αφού χαρίζει στο άτομο το αίσθημα μιας ακατανίκητης δύναμης. Οπως γράφει ο Λε Μπον, «η ανωνυμία μέσα στον όχλο και η διάχυση της ατομικής ευθύνης ελευθερώνουν τα ένστικτά του και μεταμορφώνουν το άτομο σε ένα εύπιστο, παρορμητικό πλάσμα, ικανό για κάθε ακρότητα».

Πήγατε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία και τι έγινε? το μονο που έγινε ειναι να λένε μέρα νύχτα ψέμματα οι καθεστωτικές σελίδες περί φασιστών και τα νησιά αποικίζονται με εισαγόμενους αποίκους! οι μάζες έχουν φτάσει στο σημείο να λένε φασίστες τους αριστερούς δυο αντίθετα πράγματα και δεν ξέρουν καν τι σημαίνει αυτή η λέξη που παραπέμπει στον εθνικισμό και στο γένος, το αντίθετο από τους αριστερούς που θέλουν ένα μπάχαλο και αναμείξεις, σαν λες ένα μυρμήγκι ότι εχει το βάρος του ελέφαντα! η παράνοια δεν έχει όρια μιλάνε και δεν ξέρουν γιατί μιλάνε.

Τέλος τους βάζουν φόρους στους φόρους, έκαναν την χώρα μπάχαλο μέσα σε 5-6 χρονιά και δεν κουνιέται φύλλο, η παρακμή κυριαρχεί παντού,έγινε κανένα συλλαλητήριο για τις αυτοκτονίες? το συλλαλητήριο για την Μακεδονία έγινε γιατί ήθελαν να γίνει τακτική του ανοίγεις το καπάκι να φύγουν οι αναθυμιάσεις μην γίνει κανένα μπαμ!

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications