Ο σταθμός μάχης » Death Star» από τη γνωστή ταινία STAR WARS είναι εμπνευσμένος απο τη θεωρία του διαστημικου σταθμού – Σελήνη
Αγαπημένο σημείο αναφοράς της λογοτεχνίας,σύμβολο ρομαντισμού και μυστικισμού παρόν στο νυκτερινό ουρανό σαν φωτάκι ύπνου, το γνωστό ‘φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να περπατώ’και πλήθος άλλων αναφορών ίσως να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό : είναι μήπως διαστημικός σταθμός; η Σελήνη είναι το μάτι στον ουρανό για τους κατοίκους της Γης.
Μας παρέχει τους φυσικούς παλιρροιακούς κύκλους που λέγεται ότι διατηρούν την ισορροπία όλων των ειδών στον πλανήτη. Ειδικότερα,ορισμένες φάσεις του κύκλου της Σελήνης είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας.
Υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τη προέλευση και το σχηματισμό της Σελήνης σήμερα και ένα από τα μεγαλύτερα θεωρήματα σχετικά με τον δορυφόρο είναι η στερεότητα (ή η έλλειψη της) του κέντρου της και η διαδικασία με την οποία «πήραμε» την Σελήνη ως δορυφόρο.
ΟΙ 5 ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
1) Σύλληψη – Αυτή η θεωρία προτείνει ότι η Σελήνη συλλήφθηκε από την βαρυτική έλξη της Γης. Το κύριο πρόβλημα είναι ο μηχανισμός σύλληψης. Μια στενή συνάντηση με τη Γη οδηγεί συνήθως είτε σε σύγκρουση είτε σε αλλοιωμένες τροχιές. Αυτή η υπόθεση δυσκολεύει να εξηγήσει τις ουσιαστικά πανομοιότυπες αναλογίες ισοτόπων οξυγόνου των δύο κόσμων.
2) Σχάση – Αυτή η θεωρία λέει ότι σε μια εποχή που η Γη ακόμα σχηματιζόταν και εξακολουθούσε να είναι σε υγρή κατάσταση(λάβα),η περιστροφή του πλανήτη προβάλλε υλικό που έγινε σήμερα το φεγγάρι μας.
Ο Ειρηνικός Ωκεανός ήταν υποτίθεται ο χώρος από τον οποίο προήλθε η Σελήνη, ωστόσο αυτό καταρρίφθηκε λαμβάνοντας υπόψη την ανωριμότητα του ωκεάνιου φλοιού και τη γνώση ότι το φεγγάρι σχηματίστηκε πολύ νωρίτερα.
3) Ταυτόχρονος σχηματισμός – Αυτή η υπόθεση ισχυρίζεται ότι η Γη και η Σελήνη σχηματίστηκαν μαζί ως ένα διπλό σύστημα από τον πρωταρχικό δίσκο προσαύξησης του Ηλιακού Συστήματος. Το πρόβλημα με αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν εξηγεί τη στροφορμή του συστήματος Γης-Σελήνης ή γιατί η Σελήνη έχει σχετικά μικρό πυρήνα σιδήρου σε σύγκριση με τη Γη (25% της ακτίνας της σε σχέση με το 50% για τη Γη).
4) Έκρηξη του αντιδραστήρα της Γης – Μια πιο ριζική εναλλακτική υπόθεση, που δημοσιεύθηκε το 2010, προτείνει ότι η Σελήνη μπορεί να έχει σχηματιστεί από την έκρηξη ενός «γεωαντιδραστήρα» που βρίσκεται κατά μήκος του ορίου πυρήνα-μανδύα στο ισημερινό επίπεδο της ταχέως περιστρεφόμενης Γης.
5) Η μεγάλη σύγκρουση – Αυτή ήταν η πιο κοινώς αποδεκτή θεωρία μέχρι πρόσφατα. Αυτή η θεωρία υποδηλώνει ότι πριν από πολύ καιρό ένα πλανητικό σώμα στο μέγεθος του Άρη έπεσε στη Γη.Αυτό οδήγησε στην αποκόλληση ενός μεγάλου κομματιού της που έγινε το Φεγγάρι μας.
ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ
Δυστυχώς, καμία από τις προηγούμενες θεωρίες δεν παρέχει τις απαραίτητες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα γύρω από την προέλευση της Σελήνης. Αυτό που φαίνεται όμως είναι ο αριθμός των περίεργων γεγονότων σχετικά με τη Σελήνη που προκαλούν πολλά ερωτηματικά σχετικώς με την ύπαρξή του. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά:
1) Ηλικία της Σελήνης: Η Σελήνη είναι πολύ παλαιότερη από ό,τι αναμενόταν, ίσως ακόμα και αρχαιότερη από τη Γη ή τον Ήλιο. Η παλαιότερη ηλικία για τη Γη εκτιμάται ότι είναι 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι πέτρες του φεγγαριού χρονολογούνται σε ηλικία 5,3 δισεκατομμυρίων ετών ενώ και η σκόνη στην οποία επικάθονται είναι τουλάχιστον ακόμη ένα δισεκατομμύριο χρόνια παλαιότερη.
2) Μαγνητικοί βράχοι: Οι βράχοι της Σελήνης μαγνητίστηκαν. Αυτό είναι περίεργο επειδή δεν υπάρχει μαγνητικό πεδίο στην ίδια τη Σελήνη.Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να προέλθει από μια σύγκλιση με τη Γη – μια τέτοια συνάντηση θα είχε ξεριζώσει τη Σελήνη.
3) Κούφια Σελήνη : Το 1962, ο επιστήμονας της NASA Dr. Gordon MacDonald δήλωσε:
«Εάν μειωθούν τα αστρονομικά δεδομένα, διαπιστώνεται ότι τα δεδομένα απαιτούν ότι το εσωτερικό της Σελήνης είναι περισσότερο σαν μια κοίλη από μια ομοιογενή σφαίρα».
Ο Νομπελικός χημικός Δρ Harold Urey πρότεινε ότι η μειωμένη πυκνότητα της Σελήνης οφείλεται σε μεγάλες περιοχές στο εσωτερικό της Σελήνης όπου υπάρχει «απλά μια κοιλότητα».Ο καθηγητής του MIT Sean C. Solomon έγραψε,»Τα πειράματα που έγιναν απο το διαστημικό σκάφος lunar Orbiter βελτίωσαν σημαντικά τη γνώση μας για το βαρυτικό πεδίο της Σελήνης … υποδεικνύοντας την τρομακτική πιθανότητα ότι η Σελήνη μπορεί να είναι κοίλη».
4) Παράξενη τροχιά: Το φεγγάρι μας είναι το μόνο φεγγάρι στο ηλιακό σύστημα που έχει μια στατική, σχεδόν τέλεια κυκλική τροχιά (αν και είναι ελλειπτική).Όσο παράξενο και αν είναι αυτό,το κέντρο μάζας της Σελήνης είναι περίπου 6,000 πόδια πιο κοντά στη Γη από το γεωμετρικό της κέντρο (το οποίο θα έπρεπε να προκαλεί «τρεμόπαιγμα»),αλλά η διόγκωση της Σελήνης βρίσκεται στη μακρινή πλευρά της, μακριά από τη Γη. Φαίνεται ότι «κάτι» πρέπει να έχει βάλει την σελήνη σε τροχιά με ακριβές υψόμετρο, πορεία και ταχύτητα.
5)Διάμετρος της Σελήνης : Πώς εξηγεί κανείς την «σύμπτωση» ότι η Σελήνη έχει ακριβώς τη σωστή απόσταση, σε συνδυασμό με τη σωστή διάμετρο, για να καλύψει πλήρως τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης; ο πασίγνωστος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Isaac Asimov απαντά,»Δεν υπάρχει αστρονομικός λόγος για τον οποίο το φεγγάρι και ο ήλιος πρέπει να ταιριάζουν τόσο καλά. Πρόκειται για τη συγκυρία των συμπτώσεων και μόνο η Γη μεταξύ όλων των πλανητών είναι ευλογημένη με αυτόν τον τρόπο. «
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΕΛΗΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ;
Η θεωρία περι διαστημικού σκάφους εξηγεί γιατί η Σελήνη αποδεικνύεται ότι είναι παλαιότερη από τη Γη και ίσως ακόμη και απ’το ηλιακό μας σύστημα και γιατί υπάρχουν τρείς ξεχωριστές στρώσεις μέσα στη Σελήνη, με τα πιο πυκνά υλικά στο εξωτερικό στρώμα, όπως θα περίμενε κανείς από το «κύτος» διαστημικού σκάφους.
Ο σταθμός μάχης » Death Star» από τη γνωστή ταινία STAR WARS είναι εμπνευσμένος απο τη θεωρία του διαστημικου σταθμού – Σελήνη Η ιδέα ενός τεχνητού δορυφόρου θα μπορούσε να εξηγήσει τους περίεργους, ρυθμικούς «σεισμούς των φεγγαριών» ως τεχνητά κατασκευάσματα που αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο κατά τις περιόδους άγχους από την έλξη της Γης. Και τεχνητός εξοπλισμός κάτω από την επιφάνεια της Σελήνης μπορεί να είναι η πηγή των σύννεφων αερίου που έχουν παρατηρηθεί.Ένας επιστήμονας που ονομάζεται Irwin Ι. Shapiro ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Χάρβαρντ Σμιθσόνιαν για την αστροφυσική είπε,«Εξετάζοντας όλες τις ερωτήσεις περί ανωμαλίας και αναπάντητες ερωτήσεις σχετικά με τη Σελήνη, η καλύτερη εξήγηση για τη Σελήνη είναι παρατηρητικό λάθος, δεν υπάρχει».
Τι συμβαίνει λοιπόν στο ‘φεγγαράκι μας λαμπρό’ είναι κούφιο και ενεργό; και αν ναι τι θέλει απο εμάς;
1 comment
ασε την σεληνη και τις βασεις και τα @@ του καρανπελα ....μηπως εισαι ανθρωπινος στοκος?
Δημοσίευση σχολίου