Κάθε άλλο θηλαστικό αναπτύσσει προσωρινά στήθη κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας ή της νοσηλείας.
Βασικά, ο σκοπός τους είναι να παράγουν γάλα. Έτσι, όταν το γάλα φύγει, τα στήθη εξαφανίζονται.
Αλλά αυτό δεν συμβαίνει για στους ανθρώπους, των οποίων το στήθος σχηματίζεται κατά την εφηβεία, και όχι στην εγκυμοσύνη, σε κάποια στιγμή της εξέλιξή κάτι άλλαξε. Γιατί; για παράδειγμα, το 1987 ο βιολόγος Tim Caro διερεύνησε επτά υπάρχουσες θεωρίες σχετικά με αυτό το θέμα.
Ίσως η πιο δημοφιλής ιδέα προτάθηκε αρχικά από τον Charles Darwin και αργότερα από τον ζωολόγο Desmond Morris στο βιβλίο του το 1967, "The Naked Ape". Σε αυτό, ο Morris προτείνει ότι τα στήθη εξελίχθηκαν ως σύμβολο φύλου για να αντικαταστήσουν το οίδημα πίσω άκρου άλλων θηλυκών πρωτευόντων κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.
Μόλις οι πρόγονοί μας άρχισαν να περπατούν όρθιοι, τα σ@ξουαλικά όργανα δεν ήταν πλέον τόσο προφανή για να τα εντοπίσουν.
Έτσι τα αρσενικά δεν είχαν κανέναν προφανή τρόπο να γνωρίζουν πότε μια γυναίκα ήταν σ@ξουαλικά ώριμη.
Αυτή η θεωρία δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί παραμένουν στην εμμηνόπαυση.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι περιέχουν περισσότερο λίπος από άλλα θηλυκά θηλαστικά. Το λίπος γεμίζει τον ιστό του μαστού, χαρίζοντας του σχήμα.
Τα ανθρώπινα στήθη μπορεί να γίνουν τόσο μεγάλα που μπορεί να προκαλέσουν πόνο.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο σε γυναίκες παγκοσμίως. Αφορά περίπου 1,5 εκατομμύρια γυναίκες κάθε χρόνο.
Ωστόσο, όσον αφορά τους επιστήμονες, ο καρκίνος του μαστού δεν είναι κοινός σε άλλα πρωτεύοντα.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται με την ηλικία και άλλα πρωτεύοντα δεν ζουν αρκετά για να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.
Ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα πάντως δεν έχει δώσει κανένας μέχρι σήμερα, αυτές οι θεωρίες που λένε ειναι άκυρες, δεδομένου ότι ο άνθρωπος δεν εξελικτικέ απο ζώα όπως λέει το καθεστώς!
0 comments
Δημοσίευση σχολίου