Πέντε γενετικά τροποποιημένοι πίθηκοι γεννιούνται για την αναπαραγωγή συμπτωμάτων ασθενειών

Πέντε πίθηκοι έχουν γεννηθεί με ένα γενετικό φορτίο ψυχικής υγείας σε ένα αμφιλεγόμενο πείραμα που διεξάγεται στην Κίνα.
Όλοι οι πίθηκοι-κλώνοι ενός πρωτεύοντος έχουν σχεδιαστεί ειδικά ως «άρρωστα» ζώα για χρήση σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Η γενετική τροποποίηση έχει ως στόχο να αναπαράγει τα συμπτώματα του άγχους, της κατάθλιψης και σχιζοφρένειας. Το πείραμα γεννήθηκε στο Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης (ΙΟΝ) της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) στη Σαγκάη, μέσω της γενετικής ίδια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε το περασμένο έτος για τη δημιουργία δύο πιθήκων, και το περίφημο πρόβατο Dolly.

Αυτά τα ζώα προορίζονται για εργαστηριακή μελέτη και οι Κινέζοι επιστήμονες λένε ότι θα χρησιμοποιηθούν για να δοκιμάσουν νέες και καινοτόμες θεραπείες για θεραπεία από εγκεφαλικές διαταραχές και καρκίνους.

Η διαδικασία, γνωστή ως μεταφορά πυρηνικών σωματικών κυττάρων (TNCS), είναι μια στρατηγική ή εργαστηριακή τεχνική για τη δημιουργία ενός βιώσιμου εμβρύου από ένα κύτταρο σώματος και ένα ωάριο.Η τεχνική αποτελείται από τη λήψη ενός ωαρίου και την εμφύτευση ενός πυρήνα δότη ενός σωματικού κυττάρου.

Οι επιστήμονες υπεύθυνοι για το πείραμα έχουν αναφέρει ότι οι κλώνοι έχουν δείξει σημάδια ενός ευρέος φάσματος των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την απώλεια του BMAL1, ένα γονίδιο που κωδικοποιεί πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη ρύθμιση των κιρκαδικών ρυθμών.

Ήταν η ίδια τεχνολογία που φέρεται να χρησιμοποίησε ο περίφημος Δρ Ι Jiankui, ο οποίος δημιούργησε πρόσφατα τα πρώτα μωρά που είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να είναι ανοσία από τον ιό HIV, η χολέρα και η ευλογιά και τώρα τον κυνηγούν οι γνωστοί (τι θα ηταν κόσμος χωρίς φάρμακα? ) .

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications