ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Οι πυραυλικές δυνάμεις της Κίνας προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο.

Tα κινεζικά στρατεύματα προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο, εξομοιώνοντας κτυπήματα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από υπόγειες αποθήκες. Αυτό αναφέρθηκε στην Global Times επικαλούμενη την κρατική τηλεόραση CCTV.

Το CCTV δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο και την ώρα της άσκησης, αλλά δείχνει ότι το στρατιωτικό προσωπικό στα τεθωρακισμένα υποβάλλονται σε μακρόχρονη εκπαίδευση επιβίωσης σε κλειστό χώρο για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα μιας αντεπίθεσης σε περίπτωση πολέμου.

Ο Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Chzhunpin είπε στην Global Times,ότι τα ICBMs της Κίνας που τοποθετούνται συνήθως σε βαθιές, καλά προστατευμένες αποθήκες και αποτελούν βασικό συστατικό των πυρηνικών αντιποίνων στην Κίνα, σαν στρατιωτικό δόγμα της χώρας δεν επιτρέπει το προληπτικό πρώτο κτύπημα. Οι στρατιώτες σε αυτες τις αποθήκες πρέπει να είναι σε θέση να επιβιώσουν από το πρώτο κύμα πυρηνικής επίθεσης, οπότε τα καταφύγια έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν μια άμεση σύγκρουση με ένα τυπικό επιβατικό αεροσκάφος.

Οι δυνάμεις πυραύλων δημιουργήθηκαν στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της Κίνας (PLA) πριν από τρία χρόνια, όταν ο Πρόεδρος Xi Jinping αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τα δύο εκατομμύρια Κινέζους στρατιώτες, τον μεγαλύτερο στον κόσμο. Μείωσε τον αριθμό των επίγειων δυνάμεων κατά περίπου 50 τοις εκατό, αλλά αύξησε σημαντικά τις ναυτικές και τις αεροπορικές δυνάμεις σαν μέρος μιας «πρωτοφανούς» στρατηγικής μετατόπισης που αποσκοπούσε να μετατρέψει το PLA «σε μια ολοκληρωμένη σύγχρονη δύναμη».

Η Κίνα διαθέτει έναν αριθμό επίγειων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένου ενός βαλλιστικού πυραύλου Dongfeng (DF) -26, ο οποίος μπορεί να εξοπλισθεί με πυρηνική κεφαλή. Υπάρχει επίγειος αντιβαλλιστικός πυραύλος DF-21D, ο οποίος περιγράφεται ως «δολοφόνος», και πυραύλοι πυρηνικών κεφαλών DF-16G, μη πυρηνικών, σχεδιασμένοι για ακριβείς επιθέσεις στους βασικούς στόχους του εχθρού.

Από τα ΜΣΑΦ στις πυραυλικές δυνάμεις PLA, λειτουργούν τρεις γενεές πυραύλων: DF-5, DF-31 και DF-41, καθένας από τους οποίους είναι ικανός να χτυπήσει στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 10.000 χιλιομέτρων με απόκλιση μικρότερη από μερικά δεκάδες μέτρα και να φέρει μία ή περισσότερες θερμοπυρηνικές κεφαλές . Όχι πολύ καιρό πριν, η Κίνα δημιούργησε ένα νέο πυραύλο που αναπτύχθηκε σε ένα υποβρύχιο.

Σύμφωνα με το The Business Insider, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα θα παρουσιάσει το «μυστήριο κινητό ICBM DF-41 » το Νοέμβριο , που υποτίθεται ότι έχει μέγιστο εύρος από 12 έως 15 χιλιάδες χιλιόμετρα και φέρει μέχρι και 10 πυρηνικές κεφαλές. Προκειμένου να εξουδετερωθεί μια τέτοια κεφαλή, είναι απαραίτητο για τους Ρώσους εμπειρογνώμονες να πυροδοτήσουν μέχρι 80 πυραύλους, η μόνη άνεση είναι ότι σε σχέση με τον αριθμό των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, σήμερα η Κίνα είναι αισθητά κατώτερη από τη Ρωσία και τους Αμερικανούς.

Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι το συγκρότημα DF-41 βρίσκεται 700 χλμ. από το Βλαδιβοστόκ στη βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang. Τοποθετώντας διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους κοντά στα ρωσικά σύνορα, το Πεκίνο δεν παραβιάζει τις συμφωνίες με τη Μόσχα. Σύμφωνα με τη συνθήκη του 1997, οι χώρες μας αποσύρουν συμβατικά όπλα για μια συνοριακή ζώνη εκατό χιλιομέτρων και αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για τις πυρηνικές πυραυλικές δυνάμεις.

https://military.pravda.ru/defence/24-01-2019/1405457-rockets-0/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.com

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications