Οι Ινουίτ λένε ότι οι επιστήμονες έχουν ξυπνήσει την κατάρα των βυθισμένων πλοίων του Φράνκλιν!!!

Όσοι ξέρουν την βρετανική ιστορική σειρά The Terror που κυκλοφόρησε το 2018 , τότε κατά πάσα πιθανότητα θα κατάλαβαν για τι είδους κατάρα λέει ο τίτλος.

Για όλους τους άλλους θα κάνουμε μια μικρή ανάδρομη στο θέμα. Το 1845, μια βρετανική αποστολή με επικεφαλής τον Sir John Franklin προσπάθησε με δύο πλοία το Erebus και Terror να διασχίσουν τον παγωμένο ωκεανό στο καναδικό Αρκτικό Αρχιπέλαγος, αναζητώντας το βορειοδυτικό πέρασμα στον πάγο.

Από τη μεγάλη αυτή αποστολή, κανείς δεν επέστρεψε ζωντανός, και τα δύο πλοία με πλήρωμα 129 ανθρώπων εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος, και έμεινε στην ιστορία ως "Lost Franklin Expedition". Οι ομάδες αναζήτησης κατάφεραν να βρουν μόνο τρεις τάφους σε ένα από τα νησιά και τη μαρτυρία των τοπικών Αβορίγινων ανθρώπων που ονομάζονται Inuit .

Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, και τα δύο πλοία ήταν κολλημένα στον πάγο κοντά στο King William Island και τα τελευταία μέλη της αποστολής μετατράπηκαν σε αγρίμια ​​από την πείνα και κρύο και στη συνέχεια στον κανιβαλισμό.

Αργότερα υπήρχαν υποψίες ότι έκαναν μαζική δηλητηρίαση ατόμων με μόλυβδο από κονσερβοποιημένα κρέατα. Η χαμένη εκστρατεία του Φράνκλιν για περισσότερο από έναν αιώνα περιβάλλεται από πολλούς θλιβερούς μύθους, εξαιτίας των οποίων ονομάστηκε επίσης Cursed Expedition.

Στην τηλεοπτική σειρά "Terror" που κυκλοφόρησε το 2018, συνδυάζει την ιστορία αυτή με την εμφάνιση ενός τέρατος(!), οι ναυτικοί του "Erebus" και του "Terror" σκοτώνουν έναν ψαρά της τοπικής φυλής Inuit, και μετά εμφανίζεται ένα μυστηριώδες τέρας - το Tuunbak, παρόμοιο με ένα υβρίδιο πολικής αρκούδας και ενός άνδρα. Το τέρας κυνηγά τους Βρετανούς που προσπαθούν να επιβιώσουν στο κρύο και στους πάγους και τους σκοτώνει έναν προς έναν, αυτή ηταν η κατάρα τους.

Ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Το 2014, οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να βρουν το βυθισμένο πλοίο "Erebus" στην ακτή του King William Island και το 2016 το πλήρωμα του ερευνητικού σκάφους "Martin Bergman" βρήκε το καλά διατηρημένο κουβάρι του "Terror". Και τώρα, οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται στο ίδιο νησί , παραπονιούνται ότι οι ερευνητές έχουν ξυπνήσει την παλιά κατάρα.

Σύμφωνα με αυτούς, από τη στιγμή που βρέθηκαν τα "καταραμένα πλοία" και οι δύτες άρχισαν να το εξερευνούν, οι άνθρωποι στο χωριό τους άρχισαν να πεθαίνουν μυστηριωδώς. Οι κάτοικοι αυτού του χωριού είναι οι άμεσοι απόγονοι των Inuit που είδαν τα τελευταία μέλη της αποστολής του Franklin.

Δεν υπάρχουν άλλοι οικισμοί στο νησί. Ο πληθυσμός του χωρίου Joa Haven δεν ειναι ούτε χίλιοι, και πρόσφατα πέθαναν έξι άνθρωποι για άγνωστο λόγο. Τώρα οι Inuit κατηγορούν αυτούς που «διαταράσσουν την στάχτη των νεκρών ναυτικών και προκαλούν κατάρα».

καταραμένα πλοία

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι δύτες έκαναν αρκετές καταδύσεις στα πλοία, προσπαθώντας να βρουν διάφορα μικρά αντικείμενα. "Είμαστε πολύ δεισιδαιμονικοί άνθρωποι και βλέπουμε τη σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους θανάτους με τα βυθισμένα πλοία", δήλωσε ο ντόπιος κάτοικος Ιακώβ Κίμνικ , του οποίου ο αδελφός και ο ανιψιός του πεθάναν ο ένας μετά το άλλον λίγο μετά την εύρεση των πλοίων.

Τους είπαν ότι οι δύτες ενδιαφέρονται μόνο για διάφορα πράγματα και κανείς δεν θα ενοχλήσει τα οστά αν βρεθούν. Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είχε καμία επιτυχία.

Όταν οι ντόπιοι έμαθαν ότι βρήκαν τον παλιό βυθισμένο πλοίο, οι Σαμάνοι τους έκαναν ένα τελετουργικό για την «παύσης της κατάρας». Αργότερα, αφού οι άνθρωποι άρχισαν να πεθαίνουν στο χωριό, οι σαμάνοι πραγματοποίησαν ένα τελετουργικό στην περιοχή που βρέθηκε το Terror.

Αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει αν θα σταματήσουν οι θάνατοι ή είναι πολύ αργά. Ο ίδιος ο Ιακώβ Κίνικ περιγράφει τα λόγια της αποθανών μητέρας του, που πίστευε ότι υπάρχουν αόρατα πλάσματα στο νησί.

"Η μητέρα μου είχε πει ότι στο μέρος που υπάρχουν αυτά τα πλοία ότι πρέπει να προσέχουμε. Αναφέρθηκε ότι όλο το νησί κατοικείται από απάνθρωπους ανθρώπους ( φαντάσματα νεκρών ναυτικών; ), που δεν μπορούμε να δούμε" - "Και μου είπε πάντοτε μα μην τους αφήσετε να σας αγγίξουν"

Ο ίδιος λέει ότι συχνά αισθάνεται την παρουσία κάτι αόρατου όταν ταξιδεύει μαζί με τον φίλο κοντά στα βυθισμένα πλοία. "Όταν φτάσεις σε αυτό το μέρος, αμέσως αρχίζεις να αισθάνεσαι κάτι δίπλα σου, δεν το βλέπεις με τα μάτια σου, αλλά το νιώθεις"
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 1

Blog

1 comment

nefeliείπε...

....της αποθανών μητέρας του....Βρε παιδιά έλεος με την ταλαίπωρη Ελληνική Γλώσσα.
Ο αποθανών Οι απθανόντες
Η αποθανούσα Οι αποθανούσες
Το αποθανών Τα αποθανόντα
Δημοσιεύετε άρθρα. Στην ανάγκη πέστε την πεθαμένη....!!!!

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications