Iρανικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ
Iρανικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους κατά αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ

Πολεμικά πλοία που ανήκουν στην Ιρανική Φρουρά της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους κατά του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου John Stennis, που εισήλθε στα ύδατα του Περσικού Κόλπου την Παρασκευή για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η πληροφορία προέρχεται από Λιβανέζα δημοσιογράφο που επικαλείται το rt.Το Associated Press ανέφερε ότι πλοία που ανήκουν στην Ιρανική Φρουρά της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους στο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ John Stennis.

Τα ιρανικά πλοία παρακολουθούσαν στενά τον αεροπλανοφόρο και την ομάδα των πλοίων που το συνόδευαν, εκτόξευσαν πυραύλους γύρω του ενώ πέταξαν drone κοντά του σύμφωνα με το πρακτορείο.

« Προσπαθούμε να κάνουμε τις επιχειρήσεις μας απρόβλεπτες σε μεγαλύτερο βαθμό », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν. « Ταυτόχρονα, είναι στρατηγικά προβλέψιμες για συμμάχους. »

Η ομάδα των σκαφών που συνοδεύουν τον John Stennis περιλαμβάνει τον εκτοξευτή ρουκετών Mobile Bay, τα καταδρομικά Decatur και Metscher καθώς και ένα υποβρύχιο. Αυτή είναι η πρώτη είσοδος αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Κόλπο μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

30 ιρανικά πολεμικά πλοιάρια έσπευσαν προς το αεροπλανοφόρο…..Ένα ιρανικό drone πέταξε για να το βιντεοσκοπήσει…Γίνεται λόγος για 12 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά του αεροπλανοφόρου….

Πλοία της Iranian Revolutionary Guard εκτόξευσαν πυραύλους το βράδυ της Παρασκευής στα ίδια νερά που περιπολούσε το USS John C. Stennisπλησίον του κι 1 ιρανικό drone πέταξε κοντά στο αεροπλανοφόρο,δεν υπάρχουν απώλειες μεταφέρει το ισραηλινό Ynet.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση από το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο και τα ιρανικά πλοιάρια έκαναν ασκήσεις με επωνυμία « Μεγάλος Προφήτης 12, » κοντά στα στενά του Hormuz μεταφέρει η jpost. Το ιρανικό πρακτορείο fars μεταφέρει στερεότυπα ως α΄αντίδραση την ανακοίνωση του AP για πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ιρανικά πλοία κατά του αεροπλανοφόρου και κάνει λόγο για 30 πλοιάρια που κινήθηκαν εναντίον του.

72 ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για απόσυρση δυνάμεών τους από Συρία το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS John C. Stennis μπήκε στις 21.12.1.18 στον Περσικό.Μια επανεμφάνιση που θέτει τέλος σε μια απουσία 8 μηνών. Διείσδυσε σε μια ζώνη όπου γίνονται στρατιωτικά γυμνάσια από Iranian Revolutionary Guard και έτσι προέκυψαν οι ιρανικοί πύραυλοι εναντίον του.

Δείτε βίντεο από το αραβικό RT

dimpenews.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications