Οι Ηνωμένες Πολιτείες ομολόγησαν ότι η πυραυλική άμυνά τους είναι ανίκανη ενάντια στους Ρώσικούς υπερηχητικούς πυραύλους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ομολόγησαν ότι η πυραυλική άμυνά τους είναι ανίκανη ενάντια στους Ρώσικούς υπερηχητικούς πυραύλους

Θυμηθείτε τα σχόλια των φιλελευθέρων δικών μας και των Ουκρανών συναδέλφων μας βλέποντας το τρισδιάστατο animation των νέων ρωσικών όπλων που παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο; «Η χάρτινη τίγρη ήταν ίσως η πιο μαλακή από αυτά που ισχυρίζονταν.» Ποιος θα μπορούσε να φοβάται τα κινούμενα σχέδια σας; «–καυχήθηκαν οι επικριτές

Κανείς, βασικά.

Εκτός από τους Αμερικανούς.Μια πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει:

«Η Κίνα και η Ρωσία έχουν επικεντρωθεί σε υπερηχητικά όπλα, διότι η ταχύτητα, το υψόμετρο και η ευελιξία τους θα μπορούσαν να χτυπήσουν τα περισσότερα συστήματα πυραυλικής άμυνας, και τα όπλα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των δυνατοτήτων των συμβατικών όπλων και των Πυρηνικών όπλων μεγάλης εμβέλειας. Αντίμετρα για αυτά δεν υπάρχουν.

Είναι σαφές ότι ένα από τα κύρια καθήκοντα του εθνικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος είναι να φοβήσουν τους αφελείς Αμερικανούς. Όταν ο πληθυσμός είναι φοβισμένος, είναι πολύ πιο εύκολο να αντλήσουν χρήματα για τον εξοπλισμό και την έρευνα και ανάπτυξη, από τον προϋπολογισμό. Ωστόσο, δεν θυμάμαι τίποτα για μια εκστρατεία ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με το σύνθημα «οι Ρώσοι έρχονται!

Αλλά χωρίς συνολική διαφημιστική «καρικατούρα» του Πούτιν σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες καμία απειλή από τη Ρωσία, κανείς δεν θα αισθανθεί.

Στις δεκαετίες του 1950 και 1960, όλα ήταν σοβαρά, μέχρι την κατασκευή αντιαεροπορικών καταφυγίων και ασκήσεων για μαθητές. Τώρα είναι ήσυχος, κανείς δεν φοβάται τίποτα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν σχεδόν αδύνατο να τραβήξουν επιπλέον δισεκατομμύρια από τον προϋπολογισμό.

Συμπεραίνω από αυτό ότι η προειδοποίηση του Πούτιν επιβεβαιώθηκε μέσω της υπηρεσίας πληροφοριών και είναι πεπεισμένοι ότι έλεγε την αλήθεια στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Και τα συμπεράσματα της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αντικειμενικά.

Είναι ήδη γνωστό ότι το πρώτο «Avanguard» θα λάβει ένα από τα συντάγματα σχηματισμού Dombarovsky των Ρωσικών στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων στην περιοχή Orenburgo. Όλη η απαραίτητη υποδομή για τη λειτουργία του συγκροτήματος έχει εγκατασταθεί εδώ, η ζώνη θέσης έχει προετοιμαστεί από την άποψη της γεωδαισίας και της εφαρμοσμένης μηχανικής, τα καλώδια έχουν τοποθετηθεί για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, οι επικοινωνίες και οι γραμμές ελέγχου μάχης, και έχει οργανωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, των όπλων και του στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού.

Αμερικανοί έχουν επενδύσει σχεδόν 100.000.000.000 δολάρια στην πυραυλική άμυνα τους και μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκαν άτρωτοι. Και έτσι ήταν τόσο αλαζόνες που υπαγόρευαν τη θέλησή τους στον κόσμο.Ξαφνικά, αποδείχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην πραγματικότητα, έχτισαν μεσαιωνικούς τοίχους από τούβλα γύρω από τις πόλεις και έπεισαν ότι ήταν αδύνατο να τρυπηθούν με καταπέλτες.

Κανείς δεν πρόκειται να χτυπήσει τίποτα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έδιναν προσοχή στους τοίχους, και η επίθεση, αν ποτέ έλθει σε αυτούς, θα είναι από τον αέρα. Γρήγορη σαν αστραπή και αδυσώπητη.

Αλλά, φυσικά, ο άμαχος πληθυσμός του στρατηγικού μας σχεδιασμού δεν ενδιαφέρεται-σε περίπτωση επίθεσης εναντίον μας σε αντίποινα-, όλα τα αεροπλανοφόρα, οι επίγειες βάσεις, και θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του Πενταγώνου, θα καταστραφούν πρώτα. «Το “Avantguard” είναι αρκετό για να αφαιρέσει όλα τα δόντια σχεδόν την ίδια στιγμή.

Είναι ενδιαφέρουσα ποια είναι η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα στην οποία βρίσκονται ξαφνικά οι Αμερικανοί;

Pavel Shipilin

tokoutsavaki

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications