Στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας στο βόρειο Ισραήλ, ανακάλυψαν σπάνια χρυσά νομίσματα και ένα χρυσό σκουλαρίκι, πιθανώς έμειναν εκεί όταν οι Σταυροφόροι κατέλαβαν την πόλη πριν από 900 χρόνια.
Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (IAA) ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μικρού χάλκινου δοχείου με 24 χρυσά νομίσματα και ένα σκουλαρίκι.
Οι Σταυροφορίες ήταν μια σειρά θρησκευτικών πολέμων, με στόχο την αποκατάσταση της χριστιανικής πρόσβαση στους ιερούς τόπους μέσα και κοντά στην Ιερουσαλήμ, μία ιερή πόλη για τους Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους .
Η σταυροφορία που κατέλαβε την Καισάρεια οδηγούσε ο Βαλδουίνος Ι της Ιερουσαλήμ, ο οποίος κυβέρνησε το βασίλειο των σταυροφόρων μεταξύ 1100 και 1118.
Ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του θησαυρού και η οικογένειά του πιθανότατα πέθαναν κατά τη σφαγή της Καισάρειας ή πουλήθηκαν ως δούλοι. Το χάλκινο δοχείο στο οποίο διατηρήθηκε ο θησαυρός κατά τη διάρκεια της τελευταίας χιλιετίας, ήταν κρυμμένο ανάμεσα σε πέτρες σε ένα λάκκο 1,5 μέτρων.
Η Καισάρεια χτίστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. από τον βασιλιά Ηρώδη σε μια εποχή που η Ιουδαία ήταν μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας πριν επαναστατήσουν οι Ιουδαίοι και στην συνεχεία κατέστρεψαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Χρυσό νόμισμα σε κυρτό σχήμα επινοήθηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ Δούκα (1071 - 1079 μ.Χ.)
Μέσα από στους αιώνες, η Καισάρεια κατακτήθηκε αρκετές φορές. Χτισμένη από τον Ηρώδη τον Μέγα μεταξύ 20 και 11 π.Χ., η Καισάρεια αποδείχτηκε σημαντική λιμενική πόλη για πολλούς αυτοκράτορες της ρωμαϊκής και βυζαντινής αυτοκρατορίας.
To χρυσό σκουλαρίκι που ανακαλύφθηκε (Caesarea Development Corporation)
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το χρυσό δοχείο κάποιοι το έβαλαν εκεί για να το κρύψουν πριν από 900 χρόνια περίπου.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου